Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

26. 10. 2015 17:32

Marta Urbancová: Marti, jsem ráda, že Vám i známým chutná, kdybych ho vymyslela sama, tak budu pyšná, ale autorkou nejsem /bohužel/, jen jsem ho dala ve známost dalším lidem. Ale i tak za pochvalu děkuji, velmi mě spokojenost konzumentů těší :-K

yanull yanull

26. 10. 2015 17:29

Bahula:Evi, od takové kuchařky, jako jsi Ty, chvála velmi těší :-K:-)

Marta Urbancová

26. 10. 2015 12:28

Dobrý den.Mohu Vás ubezpečit,že jiné štrůdle už nedělám,než ty Vaše.Jsou prostě úúúúžasné.Také rozdávám Váš recept svým známým,kteří ho u nás již ochutnali.Samozřejmě se přiznám,že je to Váš recept,nikoli můj.Takže díky za tento recept.

Bahula Bahula

25. 10. 2015 14:58

Výborné těsto :yes::-p:-K

danyzem

20. 10. 2015 23:12

Tak jsem si přečetla samou chválu a šla ted ve 23.hod zadělat těsto :-D:-)) Jsem zvědavá jaký bude výsledek. Dnes už jsem jeden dodělala a byl celkem tvrdý :-( Možná odležení těsta 30.min bylo málo nebo nevim....Taksnad zítra už to bude lepší :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 9. 2015 14:07

yanull:Ano "vinu";-(.Vinna ve všech bodech obžaloby.:-D Kdyby jenom nám,tak se tolik nenadřu.Chutnají všem !:-// A nejhorší je ,že mám vlastní jablíčka,takže nemám žádnou výmluvu :-//

yanull yanull

19. 9. 2015 22:08

Veronika.Hrozna: Veru, nevím, zda Tě litovat nebo gratulovat, že stále ve velkém "vineš", ale hlavně, že Vám chutnají ;-):-):-p:yes::-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 9. 2015 20:08

yanull:Dneska tři nohavice kraje snědl manžel a ostatní dělníci ke kafíčku ,opravujeme ! Já ani kousek ! Právě jsem zadělala těsto na dalších aspoň 12 nohavic.:-((

yanull yanull

17. 8. 2015 14:17

aninaz: Děkuji:-8, myslím, že pochvalu si tento recept zaslouží :-):-8:-K

aninaz aninaz

16. 8. 2015 21:02

No, tak tento týden jsem objevila recept na štrúdl z jogurtového těsta. Proč to nevyzkoušet, že? Tak jsem upekla 2 nohy z jogurtového a 2 strakonické. No jasně, to jsem mohla čekat. Že prý je ten štrúdl nějaký divný :-//(tedy ten jogurtový). Snědl se sice taky, ale pochvala přišla až za ten strakonický. Je fakt nenahraditelný.:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 8. 2015 16:50

Veronika.Hrozna:Jelikož včera u nás v Bratislavě řádilo počasí jako pominuté ,a orvalo nám jabka ,tak strakoničák ! Letos první z našich jablíček./Manžel posbíral aby se to nevyhodilo/.Klasika jablká a domácí mák vlastnoručně sesbíraný a vyloupaný z makovic. Konečně slušný mák do štrúdlíku.:-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 5. 2015 07:52

Veronika.Hrozna:Na Strakoniké štrúdle si vždycky najde "někdo"hrozný,kdo mi je sežere. :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 5. 2015 10:30

Veronika.Hrozna:Dneska peču znovu ,jsem zvědava kdo mi to zase utrhne ;-(od pusy.:-(Počítač funguje a kočka je zdravá!:-D:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 5. 2015 13:47

aninaz: Tentokrát jsem byla bez nebezpečí ztloustnutí ze štrúdlu.Kraje jak je obvyklé, snědl manžel.Mně nezůstalo absolutně nic. Veterinář a IT to bravurně zvládli bez pomoci a nechali si ještě zabalit na cestu.:-D

aninaz aninaz

15. 5. 2015 10:43

Jéžiš, holky, a pak z čeho tloustneme. :-( To s tím tvarohem musí být taky mňamka.:-p

1 5 6 7 8 9 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl