Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí risotto z české kantýny

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2010 19:35

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie13 267 kJ / 3 171 kcal
Bílkoviny287,34 g
Tuky20,20 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 638 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy421,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jezero

8. 12. 2012 16:45

kazda zeme jiny mrav a take zvyk. Kdo ji risotto od detstvi ci od malicka jak bylo doma pripravovane tak ho tak bude nazyvat. I kdyz se tomu treba u me, kde ziji rika ryze s kurecim masem. Italove by zase nemeli radi to nase, takze zalezi, kde kdo vyrustal a jake chute jsi tim padem pri vychove obdrzel ci co se doma varilo.

rebeka rebeka

14. 5. 2011 10:45

české,čínské,italské..klidně i hebrejské..mě se tohle prostě líbí..fertik:-!:yes:;-):-K

kamila29

21. 7. 2010 11:56

Tak jsem vyzkoušela a zaslouženě přidávám bod. :yes: Lehké, chutné a bezva název;-)

Dana61

19. 7. 2010 16:25

Elizo, toto je fantastické jídlo, patřím k těm, kteří nemají rádi, když se mi práší od huby. Ale každý máme jinou chuť :yes:

Eliza Eliza

17. 7. 2010 12:35

Drobku, v pohodě...:-) Vždyť o nic nejde. A ten název se mi také líbí, sama bych na něj nepřišla. Budu ráda, když vyzkoušíš a třeba bude chutnat. Také zdravím.:-K:-)

Drobek Drobek

16. 7. 2010 15:47

Elizo, je mi líto, že jsem způsobil skoro hádku, to jsem opravdu nechtěl. V mém komentáři píšu o znamenitosti českého "suchého" rizota, a o tom jak my to Italské neradi. Nikomu nevnucuju tenhle názor, snažil jsem se napsat s humorem, viz "No řekněte, mají rozum ti Italové?"
A ten nový název se mně, rejpalovi, moc líbí. Znal jsem dost kantýn i závodních jídelen, a konečně ať se bývalí socialističtí vojáci vysloví o kvalitě jídla na vojně. Já nikdy špatné nepotkal. To že mi někdy něco nechutnalo, no co, chutnalo to jiným, je to teda chyba moje. Srdečně zdravím.

Eliza Eliza

15. 7. 2010 14:18

Název už podruhé měnit nebudu, tenhle se mi líbí a přijde mi vtipný, i vzhledem k tomu, co se kolem receptu napovídalo ;-). A nějaké domnělé emoce bych sem nezaplétala, ohledně stránek o vaření mám jen jednu - baví mě to...:-):-K
A budu mít radost, když recept někdo realizuje, jako ostatně vždy.

Majka

15. 7. 2010 14:07

Asi bude muset vždy proběhnout nějaké výběrové řízení na název daného receptu:-// A může se to táhnout dlouho:-// Co člověk, to názor.

Lucie

15. 7. 2010 14:01

Dobrý den, musím souhlasit s Ester. Z italského risotta opravdu nejdou tvořit kopečky a je krémovité, někdy více, někdy méně. Někdy se i zdánlivě podobá husté polévce, jak píše Drobek. Jen zrnka rýže nikdy nejsou rozvařená, ale zůstávají pevná. Eliza sice změnila, pravděpodobně pod dojmem emocí název, použila v tomto případě pejorativní slovo kantýna, ale nicméně risotto tam stále zůstává. Možná by bylo vhodnější vynechat "kantýnu" a tento, beze sporu výborný pokrm pojmenovat třeba "Dušená rýže s kuřecími kousky". To by celé struktuře receptu odpovídalo velmi dobře. Nezlobte se za dlouhý komentář, ale nedalo mi to. Italské risotto mám natolik ráda, že jsem se vyjádřit musela.;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 7. 2010 12:41

ještě dodám,že jsem to myslela v dobrém, rizoto se mi líbí a stojí jistě za vyzkoušení.:yes:+1

Lusi

15. 7. 2010 12:32

A mě jsi zase Eliz inspirovala a už vím, co bude v tom horku k večeři:-p.

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 7. 2010 12:23

Děvčata prozraďte mi, kde najdu takovou kantýnu:-O:-K:-?:-?:-?
Jinak se mi líbí názor Majky/nereg/,takhle se na Topky dívám i já.;-):-K

Majka

15. 7. 2010 12:05

Ester, divila byste se, kdybyste věděla z čeho všeho je V NĚKTERÝCH kantýnách rizoto. Toprecepty nejsou žádné speciální stránky pro profesionály a i vyučení kuchaři a kuchařky se třeba o italskou kuchyni nezajímají, nebo recepty různě poupravují, podle chuti svých strávníků, kde pracují. Tady vkládají recepty všichni bez rozdílu a recepty různé, přizpůsobené chuti své rodiny a taky je musí nějak pojmenovat. To by se pak dal napadat za název každý třetí recept.Já tady nakukuji moc ráda a jsem ráda že tady lidičky přidávají recepty a je se na co dívat. Taky by tady nemusel přidávat nikdo nic:-// A asi od Vás recepty a fotky tady nebudou, škoda. Byly by určitě přínosem.

Ester

15. 7. 2010 11:53

Jsem ráda, že uznalá autorka bleskurychle pro první kritice změnila alespoň název receptu z "Italského kuřecího risotta" na české rizoto. Právě tak jsem ho zařadila. Vzácné názorové souznění ;-)

misza misza

15. 7. 2010 11:48

Elizo:-D:-D Jak to že si vynesla koš??:-O To sis dovolila hodně:-D:-D Já ještě parmazán ani rýži neviděla;-(
Mám takový pocit, že se tu snaží někdo někoho vyprovokovat. A čeká, kdo se toho chytne:-// Ale pozor Topáčci jsme tu sami pro sebe:-S Ať si každý píše svůj názor, ale je mi na blití z takových urážek. Paní Ester by měla stát u každého z nás v kuchyni a dělat dozor při vaření.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: risoto ital v kuchyni české rizoto risotto risotto recept italske risotto mokré rizoto ceske rizoto recept kureci rizoto rizoto ceske kureci rizotto italske kureci rizoto risotto s kurecim masem rissoto s kurecim masem kurici risotto recepty rysoto rizoto,české recepty na rizoto rissoto recept kuřecí rizo recept rissoto s kurecim

Suroviny: rýže arborio, prsa kuřecí, vývar, cibule, víno, olej olivový, máslo, parmazán, pepř černý, sůl, petrželka, koření houbová variace

TopRecepty.cz

Kuřecí risotto z české kantýny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0m4