Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Cuketu používáme na grilování a na přípravu karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má neutrální chuť, v těstě ji vůbec neucítíte, a moučník zůstane krásně vláčný několik dnů.
Suroviny pro 1 plech
hlubší plech o velikosti 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 298 kJ / 3 418 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,88 g | 
| Tuky | 79,38 g | 
| Vláknina | 18,50 g | 
| Cholesterol | 914 mg | 
| Sodík | 581 mg | 
| Sůl | 1,97 g | 
| Sacharidy | 593,64 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
	Krok 2: Troubu předehřejeme na 175 °C.
	Krok 3: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Nastrouháme najemno do mísy a přebytečnou vodu vymačkáme.
	Krok 4: Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a nastrouhanou cuketu a dobře promícháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
	Krok 5: Těsto vlijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut.
	Krok 6: Po upečení necháme koláč vychladnout a potřeme ho marmeládou.
	Krok 7: V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, rozetřeme na koláč a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 17. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPmW
Moje poznámka
					
				
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPmW
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 26 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cuketová buchta se zakysanou smetanou, 
						
						
							buchta z cukety se zakysanou smetanou, 
						
						
							cuketové recepty, 
						
						
							cuketová buchta s ovocem, 
						
						
							cuketové moučníky, 
						
						
							nejlepší buchta z cukety, 
						
						
							míša řezy z cukety, 
						
						
							cuketové míša řezy, 
						
						
							cuketové buchty, 
						
						
							cuketový koláč se zakysanou smetanou, 
						
						
							cuketová marmeláda, 
						
						
							koláč z cukety se zakysanou smetanou, 
						
						
							nejlepší cuketové recepty, 
						
						
							cuketový řez, 
						
						
							cuketová buchta s kysanou smetanou, 
						
						
							ananasové řezy se zakysanou, 
						
						
							cuketa se smetanou, 
						
						
							buchta z cukyny, 
						
						
							cuketové řezy s tvarohem, 
						
						
							výborná cuketová buchta se zakysanou smetanou
						
					
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							marmeláda rybízová, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							tyčinka ledové kaštany, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (131)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za recept, zajisté nedělám naposledy…
Eja57: děkuji za důvěru
Jsem ráda, že vás doma recept nezklamal
Jen na doplnění, doporučuji dát cukru tak 25 dkg, ale záleží, jak kdo má rád sladké. Džem pikantní malinový, rybízový a buchta je nelpeší druhý den z lednice, zakysanka prostoupí do těsta a je to sověžující a velmi jedlé.
Dovolila jsem si recept zveřejnit na svých stránkách s odkazem.
martininakuchyne.blogspot.cz/
Jsem ráda, že jsi na můj recept nezapoměla ani po roce
tentokrát jsem se přesně držela originálu.. nooo, dobrota úžasná za pár peněz
Ivuli, opětovné díky a krásnou dovolenou
buchta je skvělá
je krásně nadýchaná,přitom je vláčná-žádná dusivka
do těsta jsem přidala špetku ml.kardamonu a je to vynikající
marmošku jsem dala domácí..černorybízovou
ledové kaštany jsem nechala rozpustit v MT a smíchala se zakysankou...
ivulinko,moc ti děkuju za skvělý receptík...určitě nebyl dělán naposledy
posílám ti obrázky