Okurky babičky Marie z Doloplaz
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 064 kJ / 3 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 8,40 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 93,44 g |
Sůl | 230,00 g |
Sacharidy | 885,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná o recept maminky mojí ženy a je to opravdu dobrota!!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2010 14:58
Dělám je prakticky stejně (přidávám ještě tymián), jinak zavařuju v troubě taky 40 min. ale jen při 80°C. Ono to je hlavně o tom, že každá trouba prostě si to dělá jinak, takže to chce vychytat. Doba vaření je v každém receptu spíš pomocná a nedá se aplikovat na všechny sporáky v každé domácnosti.
1. 8. 2010 13:01
Otíku, no právě tyhle Doloplazy já myslela
1. 8. 2010 12:50
Z Doloplaz hnedle vedle Nezamyslic.
1. 8. 2010 11:52
Oto a ze kterých Doloplaz? Já jen, že tady na Hané mám jedny Doloplazy pár km od domu...
1. 8. 2010 11:35
Tak jak píše Jana Remková, v troubě je to o něčem jiném, než ponořit sklenice s horkým nálevem ještě do horké vody do zavařovacího hrnce a mít je tam 40 minut při stovce. Otto, tak to napiš prosím i do receptu, protože to je dost podstatná informace pro ty, kteří si je budou takto chtít připravit.
1. 8. 2010 11:07
Colombo65 dělám taky v troubě, takže možné to je. Jenže právě v troubě je to takové, že se vlastně nedá úplně určit čas. Než se začne něco dít, člověk vlastně úplně nepozná, kdy to vaří, tak letos já osobně dělám od doby, kdy pekáč dám do trouby 20 minut. No, snad to bude ok, zdá se, že ano
1. 8. 2010 10:45
Ověřena doba zavařování: 30-40 minut,dělá to v horkovzdušné troubě na plechu s trochou vody, až okurky změní barvu.
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.
1. 8. 2010 10:21
Vznesu dotaz tchýni do Doloplaz!
1. 8. 2010 09:35
Otto, není to dnešní obrázek z AHA Taky se mi zdá 40 min. hodně
1. 8. 2010 06:48
Otto, také se mi těch 40 minut zdá hodně. Horký nálev a ještě 40 minut při 100 st., neměly to být 4 minuty? Já okurky zavařuji 5 minut při 100 a jsou pěkně křupavé. Když jsem se setkala v jiných návodech s dobou delší, tak to většinou bylo 20 minut při 80 st.
1. 8. 2010 04:01
Opravdu 40min. na 100stupňů. Nejsou ty okurky moc měkké?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Právě bylo uvařeno:
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 11 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 13 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 13 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 13 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 14 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavarovani okurek v horkovzdusne troube colombo 65 okurky podle babičky okurky v troubě křupavé okurky okurky zavařené v horkovzdušné troubě zavařovací okurky zavařování okurek v troubě křupavé okurky v troubě okurky zavařené v troubě okurky podle babiček zavarovan okurek i v troube recepty,co vařit z indické okurky jak na to křupavé okurky zavařování okurek podle babičky colombo65 zavařujem okurky křupavé nakladačky v troubě zavařování nakladaček okurky v horkovzdusne
Suroviny: okurky sterilované, voda, ocet, cukr krystal, sůl, sladidlo umělé, bobkový list, koření hřebíček
Okurky babičky Marie z Doloplaz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0rv
11 názorů