Houbové rizoto
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe ovlivnit výsledek. Uvidíte, že vám houbové rizoto zachutná.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 897 kJ / 2 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,49 g |
Tuky | 140,17 g |
Vláknina | 24,53 g |
Cholesterol | 349 mg |
Sodík | 664 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 268,33 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2010 14:15
mas pravdu, maris
9. 8. 2010 12:46
Výborná klasika, já jen dělám s menší obměnou - nejdřív zaliji vínem, nechám odpařit a potom už jen vývarem. Nevím, jestli to má nějaký vliv, nebo ve finále to vyjde nastejno, ale s vínem na závěr asi zůstane v pokrmu jeho intenzivnější chuť.+
9. 8. 2010 12:39
...manžel šel na houby, už vím co udělám na večeři...mňam...
9. 8. 2010 10:26
dakujem za body, dievcata mirca, potesia ma tvoje fotky, dakujem asi to vyskusam aj s bulgurom, mam bulgur, quinou aj kuskus rada
9. 8. 2010 09:28
Amalií,pěkný receptík na rizoto+1
9. 8. 2010 09:18
uzasny receptik. podobne delam, jen misto ryze davam bulgur...mnam mnam...druhy bodik leti
9. 8. 2010 08:23
Amalia tak to je trefa.Chtěla jsem přidat hodně podobný recet na krémové rizoto s houbami (jen přidávám ještě smetanu),ale ty jsi byla naštěstí rychlejší,tak jsem ušetřena "datlíkování" na klávesnici. Mám ráda tyhle šťavnatá rýžová jídla a kombinace hub,bylinek,vína,máslové chuti,..je přímo báječná. Posílám ti první boďku a jestli nevadí,tak bych časem přidala i fotky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 8 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 13 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 57 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rizoto zřejmě jíte i vy. Recept na to pravé italské vznikl z pomsty jednoho naštvaného skláře...
Jak sbírat houby. Jak je zpracovat a využít v kuchyni
Co král Karel III. rád jí? K snídani miluje vejce vařená přesně čtyři minuty, směs klíčků s medem a hodně silný čaj Earl Grey
Další recepty
Tématické fráze: houbové rizoto houbové rizoto recept rizoto s houbami houbove rizoto se smetanou rizoto houbove recept na houbové rizoto houbové recepty houbové rizoto z čerstvých hub houbové rizeto houbové risoto recepty houbové rizoto smetanové rizoto s houbami rizoto z hub recept houbové rizoto krémové rizoto s houbami krémové houbové rizoto houbový rizoto smetanové houbové rizoto houbove ryzoto rizoto s houbami recept
Suroviny: rýže, houby lesní, máslo, olej olivový, cibule, česnek, vývar zeleninový, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, parmazán, čerstvé bylinky
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yWx
22 názorů