Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 720 kJ / 5 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,33 g |
Tuky | 225,21 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 765,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky nastrouháme máslo, přidáme cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli, vejce, citrónovou šťávu a zpracujeme hladké těsto. 1/3 těsta si odložíme na pásky.
Krok 2: Jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a pudinkem - práškem.
Krok 3: Na plech dáme pečící papír, na něj rozválíme 2/3 těsta. Okraje uděláme vyšší, aby vznikl mantinel. Na těsto dáme jablečnou náplň. Poté poklademe půlkami švestek. Z 1/3 těsta uděláme vyválíme pásky a poklademe je mezi švestky.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní křehký koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJYD
Moje poznámka
Podzimní křehký koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJYD
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 47 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 59 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
křehký koláč,
podzimní koláče,
podzimní koláč,
podzimní vaření,
křehký koláč se švestkami,
křehký koláč s půlkami jablek,
recept na křehký koláč švestky,
kolac z podzimniho ovoce,
podzimní moučník,
recepty na podzimní moučníky,
koláč s půlkami jablek,
podzimní koláč se švestkami,
krehký kolač se švestkou,
podzimní švestkový koláč,
koláč s půlkami jablek,
podzimní kolac s ovocem,
podzimni ovocne kolace,
podzimní moučníky švestové,
podzimní kakaový koláč s jablky,
podzimní jablečný koláč
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
sůl,
jablko,
pudink vanilkový,
cukr,
skořice,
rozinky,
švestky
Komentáře (6)