Vdolečky
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní marmeládou a tvarohem se jen sbíhají sliny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 457 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,86 g |
Tuky | 40,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,58 g |
Sacharidy | 429,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
Krok 2: Skleničkou, nebo vykrajovátkem krouživým pohybem vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 minut kynout.
Krok 3: Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký (to uvidíte, jsou tam bublinky).
Krok 4: Dnem skleničky (nebo štamprlátka, nebo širším koncem vajíčka) postupně tiskneme do vdolečků důlky. Vhazujeme je do oleje, a to důlkem směrem ke dnu. Pozor, abyste neměli vdolečky moc těsně u sebe, během smažením nabydou.
Krok 5: Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout (nikam neodcházejte, jde o velmi rychle), tak je otočíme a smažíme z druhé strany. Potom je vyndáme a klademe na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál olej a nebyly moc mastné.
Krok 6: Pak už je jen ozdobíme - do důlku dáme lžičku džemu, na to lžičku i více zakysané smetany a posypeme strouhaným tvarohem.
Zveřejněno 26. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Moje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
vdolečky recept,
vdolečky od ládi hrušky,
recept na vdolečky,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolečky,
koblihy z domaci pekarny,
vdolky recept,
bílá káva recept,
koblihy recept domaci pekarna,
vdolky,
kynuté vdolečky,
koblihy domácí pekárna,
recept na vdolky,
vdolky v domácí pekárně,
džem z domácí pekárny,
recept vdolečky,
recept na domaci vdolecky,
vdolečky z domácí pekárny,
recepty na vdolečky
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
mouka polohrubá,
jahodová marmeláda,
smetana zakysaná,
tvaroh na strouhání
Komentáře (18)