Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z mletého masa

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 866 kJ /
4 031 kcal
Bílkoviny317,08 g
Tuky248,49 g
Vláknina22,70 g
Cholesterol 2,25 g
Sodík 7,74 g
Sůl17,81 g
Sacharidy125,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu strouhanky a zase propracujeme. Krok 2: Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem, dáme trochu masové směsi, poklademe půlkama uvařených vajec, zase dáme vrstvu masové směsi, pokladem klobáskama, opět dáme masovou směs, pokladem půlkama okurek a dáme poslední vrstvu masové směsi. Krok 3: Povrch uhladíme rukou, kterou namáčíme do vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů po dobu 45 minut. Krok 4: Potom vyndáme, necháme chvilku odstát, opatrně vyklopíme, sundáme papír a dáme ještě chvilku zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch. Podáváme s bramborovou kaší a salátem, nebo studené s chlebem a zeleninou.

Zveřejněno 20. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj6r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj6r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lidka58:naozaj to bolo bobré:-))

Právě jsme dojedli a bylo to super.:yes:

Dělávám něco podobného , akorát bábovkovou formu nevykládám pečícím papírem , ale pěkně vymažu olejem a vysypu sezamovým semínkem . Dá se vysypat i obyčejnou strouhankou . :-K:-p

:yes::yes::-D a dávám bodík

Taky mne napadlo když se chce dělat méně porcí to dát do srnčího hřbetu,jak tu upozorňuje djana:yes:pěkný receptík:yes:+1

Vypada pekne, v babovce je to zajimave. Pripisuji 4. bodik. :yes::-K

:-) dělávám něco hodně podobného, jen formu vyložím spařenými listy kapusty a ty přehrnu i přes vrch - takže vyklápím "zelenou" bábovku.

Musela bych to dělat z půl kila, ale vypadá to moc dobře :-):-p

:-p:-K:yes: Krásná :yes:

:-pmleté maso na jakýkoliv způsob je moc dobré:-*+2:yes:

moje mamka to někdy dává a dělává ve formě "srnčí hřbet" :-))tudíž proč ne do bábovky :-K:yes:

Tématické fráze:
bábovka z mletého masa, masová bábovka, masová bábovka z mletého masa, mleté maso recepty do trouby, masová bábovka z kuřecího masa recept, masová bábovka recept, recept na masovou bábovku, masove babovky, bábovka z masa, recept masova babovka, bábovka z vepřového masa, mleté maso recepty, mleté maso v bábovce, bábovka masová, bábovka s mletého masa, masový babovka, recepty z mleteho masa, recepty na masové bábovky, mletá bábovka, maso ve pečící formě

Suroviny:
maso mleté, rohlík, mléko, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, hořčice kremžská, klobása, vejce, okurka čerstvá, strouhanka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu