Řezy s jahodovým pyré
Lehký, svěží a neodolatelně ovocný dezert, který potěší nejen v létě. Nadýchaný piškot, jemný krém a sladkokyselé pyré z čerstvých jahod tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev.
Suroviny pro 1 plech
pekáček 45x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 748 kJ / 4 003 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,83 g |
| Tuky | 224,87 g |
| Vláknina | 20,59 g |
| Cholesterol | 1,85 g |
| Sodík | 886 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 382,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem. Přidáváme postupně mouku a šleháme.
Krok 3: Piškotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení.
Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout.
Krok 5: Potřeme jahodovou marmeládou a poté světlým krémem.
Krok 6: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hladký pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem a postupně do něj zašleháváme vychladlý pudink.
Krok 7: Rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mražených nebo 2 sklenky kompotu. Z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny.
Krok 8: Přidáme šťávu ze 2 citronů (nemáte-li citrony, přidejte asi 4 lžíce citronky).
Krok 9: Dva balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody (pokud máme, včetně nálevu z kompotu), přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout.
Krok 10: Půl litru šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme do směsi a želatiny. Nalijeme na korpus.
Krok 11: Uložíme do chladna a necháme ztuhnout.
Krok 12: Dva malé balíčky červené želatiny rozpustíme podle návodu a nalijeme na povrch ztuhlého moučníku.
Zveřejněno 14. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s jahodovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLW
Moje poznámka
Řezy s jahodovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLW
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
Tématické fráze:
buchta s jahodovým krémem,
lehka buchta,
buchta s jahodovym pudinkem,
jahodový moučník,
jahodová buchta s želatinou,
lehké buchty,
jahodove buchty,
lehka jahodova buchta,
jahodová placka,
třená placka,
buchty z jahod,
jahodová buchta,
jahodový moučník se želatinou,
řezy s jahodovým želé,
jahodová buchta se zelatinou,
buchta z rozmixovaných jahod,
buchta z jahod,
piškotová buchta s jahodovým krémem,
řez s jahodovym kremem,
placka s pudinkem
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
pudinkový prášek,
jahody,
voda,
želatina,
citron,
smetana ke šlehání,
cukr,
jahodová marmeláda,
želatina červená
Komentáře (9)