Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s jahodovým pyré

Lehký, svěží a neodolatelně ovocný dezert, který potěší nejen v létě. Nadýchaný piškot, jemný krém a sladkokyselé pyré z čerstvých jahod tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanulka21

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

pekáček 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 748 kJ /
4 003 kcal
Bílkoviny101,83 g
Tuky224,87 g
Vláknina20,59 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 886 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy382,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem. Přidáváme postupně mouku a šleháme. Krok 3: Piškotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení. Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout. Krok 5: Potřeme jahodovou marmeládou a poté světlým krémem. Krok 6: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hladký pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem a postupně do něj zašleháváme vychladlý pudink. Krok 7: Rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mražených nebo 2 sklenky kompotu. Z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny + 2 citrony, nemáte-li tak citronku asi 4 lžíce. Krok 8: 2 balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody nebo nálevu z kompotu, přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout. Krok 9: 1/2 l šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme do směsi a želatiny. Nalijeme na korpus. Krok 10: Uložíme do chladna a necháme ztuhnout. Krok 11: Dva malé balíčky červené želatiny rozpustíme podle návodu a nalijeme na povrch ztuhlého moučníku.

TIP: Nejlepší recepty na moučníky s jahodami - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 14. 6. 2008

Poznámka autorky Hanulka21

Výborná lehká buchta, použít hodně vysoký pekáč. Upečeme jakoukoliv placku třenou, piškotovou, jakou kdo má raději. Kdo kupuje Gallaretku, tak použije poprvé 2 balíčky a podruhé 1 balíček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jahodovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jahodovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLW

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý tip na slavnostní moučník. 😊

Tak jsem upekla piskot,rozetrela van.krem,a dala se na krem z vyslehane slehacky ,jahod a zele...ale co to kdyz jsem dala dohromady slehacku a jahody tak to je strasne ridke,do jahod jsem dala 2x cervene zele.ted to je v lednici,a cekam jestli to ztuhne at to muzu polit jeste dalsim zele...ma to byt tak ridke?:-(

je to jedno, jen takové množství aby to stuhlo, dávám to co mám doma...a je to výborné..

Do te náplně 2 se používá čirá želatina a nebo i želé? Mám ráda tento druh koláčů a tenhle vypadá skvěle:-p

vypadá to úžasně,ale taky náročněji na čas....dávám bodík,krása:-p

Vypadá to dobře a hlavně lákavě:yes::yes:

To vypadá úžasně :yes:

Tématické fráze:
buchta s jahodovým krémem, lehka buchta, buchta s jahodovym pudinkem, jahodový moučník, jahodová buchta s želatinou, lehké buchty, jahodove buchty, lehka jahodova buchta, jahodová placka, třená placka, buchty z jahod, jahodová buchta, jahodový moučník se želatinou, řezy s jahodovým želé, jahodová buchta se zelatinou, buchta z rozmixovaných jahod, buchta z jahod, piškotová buchta s jahodovým krémem, řez s jahodovym kremem, placka s pudinkem

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, cukr moučkový, pudinkový prášek, jahody, voda, želatina, citron, smetana ke šlehání, cukr, jahodová marmeláda, želatina červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu