Makovo-jablečný Fluden
Vynikající koláč s netradičním postupem přípravy. Díky předpečeným plátům máte jistotu, že vícevrstvá struktura bude rovnoměrně propečená. Dvě odlišné vrstvy náplní dodávají moučníku výjimečnou a lahodně vyváženou chuť.
Suroviny pro 1 plech
hlubší plech o rozměrech přibližně 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 907 kJ / 7 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 208,67 g |
| Tuky | 412,85 g |
| Vláknina | 144,10 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 914 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 756,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklé Hery, vajec, droždí a cukru vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 stejné díly a dáme na 1 hodinu odpočinout do ledničky.
Krok 2: Na jablečnou náplň smícháme nastrouhaná jablka s ostatními surovinami.
Krok 3: Na makovou náplň dáme svařit mléko, vsypeme mletý mák, povaříme a osladíme.
Krok 4: Vyválíme postupně 4 placky o síle cca 2-3 mm, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem, propícháme vidličkou a tři z nich pečeme v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 15 minut.
Krok 5: Do hlubšího plechu dáme na dno pečicí papír, na něj postupně vrstvíme upečenou placku, jablečnou náplň, upečenou placku, makovou náplň, upečenou placku a jablečnou náplň.
Krok 6: Poslední placka je syrová, dáme ji na jablečnou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a dáme vše péct do trouby na 160 °C dalších 30-40 minut.
Krok 7: Moučník necháme do druhého dne rozležet.
Zveřejněno 3. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovo-jablečný Fluden
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzvp
Moje poznámka
Makovo-jablečný Fluden
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzvp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
makovo jablečný koláč,
makovojablečný koláč,
makovo jablečná náplň,
makovo-jablečný koláč,
makovo jablečný závin,
makovo jablečný,
jablečné recepty,
makove placky,
makovo jablečná bábovka,
prozeny.cz- jablečné moučníky,
makovo jablkovy kolač,
jablečné placky,
makovo jablečný kolač bez mouky,
makovojablecny zavin,
makovo jablecna buchta,
koláč makovo jablečný,
maková placka s jablky,
recept s jablky,
makovojablečná bábovka,
hruskovy makovo tvarohový koláč
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
vejce,
droždí sušené,
cukr,
jablko,
brusinky sušené,
cukr skořice,
cukr vanilkový,
cukr,
mák mletý,
cukr,
kůra citronová,
mléko,
vejce
Komentáře (33)
Važ tedy prosím pro příště slova, než někoho nařkneš z plagiátorství...
děkuji ale za upozornění, je dobře, když se dá vědět pro případ, že by to nebyl můj profil....už mi fotek i receptů "vykradli" řadu....mimochodem - na profilu Varecha mám uvedeno, že domovskou stránkou jsou pro mě Toprecepty a jinde jen občas "hostuji"
ach jo:
Ach jo, to vás nenapadlo, že Iva má profil a přispívá i na Vareche??