Šarišské kapustníky-zelníky
Šarišské kapustníky patří mezi typické slovenské pochoutky, často podávané o svátcích. Placky z kynutého těsta jsou plněné zelnou náplní a nasucho opečené na plotýnkách. Po upečení se mastí máslem či sádlem a sypou moučkovým cukrem.
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šarišské kapustníky-zelníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2p
Moje poznámka
Šarišské kapustníky-zelníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2p
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 13 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 1 hodinou
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 2 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 4 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 4 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 4 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 5 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 6 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
kynuté zelníky,
sladke zelniky,
mamincini recepti,
zelníky na sladko,
slovenské kapusníky,
kynuté buchty se zelím,
šarišské placky,
kapustníky na sladko,
zelníky z kynutého těsta,
zelníky podle babičky na plech,
zelníky podle babičky,
zelníky ze sladkého zelí,
kapustnik recept,
fliacky s kapustou,
recepti jidel,
zelníky sladké,
kynuté zelníky na sladko,
zelníky na plech,
sladka kapusta recepty,
kapusťaníky
Suroviny:
těsto kynuté,
zelí hlávkové,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (24)
Priznam sa, Teba som si vyhliadla kvoli kvalite a nie kvantite receptov. Ale to uz vies.
Idem varit. Billa ma akciu na kuracie pecienky - do slaniny a upiect. Aj to mam odtialto, vidis.
Ti, co sa v botanike nevyznaju, to nemusia vediet. Ja sem, celkovo, nezapadam, to som vytusila. Je to uzavreta spolocnost, kde si navzajom tych par babeniek denne lichoti - to je moj nazor. Napriek tomu Ti skladam zas pochvalu, lebo viem, ze vsetko, co sem das, je dobre a spolahlivo odskusane. Teda, to co som podla Teba robila, bolo super, vcera som robila napr. tu fazulku. Nemam Ti preco lichotit, nepozname sa. Verim, ze Tvoji stravnici Ta miluju...
Prijemny den a uz budem cusat, sem-tam ale nakuknem a odpisem si nieco...
Čo sa týka toho pipru, už som to tu raz vravela, piper nie je nárečové slovo, ale botanický názov rastliny - Piper nigrum
České dievčatá ( aspoň niektoré ) tušia o čom hovoríš, pretože aj im sú vytýkané veci ohľadom pravopisu a nárečových slov.
A prosím, teraz sa neuraz ty, ak vyčítam ja niekomu gramatiku, musím ja písať bez chýb
Prosim Ta, teraz sa neuraz, mne u Teba vadi jedna vec a to ze pouzivas narecove vyrazy v spisovnom texte. Je to u mna profesionalna deformacia, ja viem, ale neustale rezes cibulu a pipris piprom...Pritom musis vediet, evidentne si vzdelana osoba, ze spisovne je cierne korenie a cibula sa kraja. Chapem, ze kvoli mne tu recepty opravovat nebudes a ceske dievcata ani netusia, o com hovorim.
Ak som Ti pokazila den, prepac, kazdopadne sa tesim na Tvoje dalsie vyborne recepty.
Vlastne, vsimla som si Ta tu uz davno, chodim pre inspiraciu sem. Si urcite velmi sikovna kucharka.