Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

11. 4. 2011 19:25

leosek:Leošku o tom varném sklu jsem také přemýšlela, ale měla jsem strach že praskne, ale jak vidím to asi funguje:yes:

magdalenka magdalenka

11. 4. 2011 19:18

Dnes som upiekla aj ja, je naozaj dobrý. Piekla som v okrúhlej tortovej forme, použila som pod cesto papier na pečenie. :yes:
Pridávam foto.

BILKOVAI BILKOVAI

3. 4. 2011 21:43

Leosku, tento recept je prostě BOMBA!!! Ošatku na chleba můžu zahodit, protože jsem nikdy nedocílila té chuti, jak když se upeče chleba v peci. Až konečně u tohoto receptu. Ten rozpálený hrnec udělá takovou minipec a proto je ten chleba fantastický.:yes::-*:-p;-):-) Je nadýchaný,ale přitom pružný, vláčný a vydrží dlouho čerstvý. Jiný už dělat nebudu. Teď musím zadělávat každý den, protože se hned sní. Moc díky za recept. Fotečku jsem přidala a bodík dala už dříve :-):-K:-K:-K

leosek leosek

26. 3. 2011 13:51

Dnes jsem ho vyzkoušel péct ve varném sklu.Výborně to funguje,takže nepotřebujete žádné kastroly.

Zdena

12. 3. 2011 11:38

A prosím ještě dotaz, ničím se těsto nepotírá než se dá do trouby?

Zdena

12. 3. 2011 11:34

Děkuji, já totiž koukala na Cibulový chléb a tam je jen hladká mouka. Zřejmě bude hodně bílý a jiné chuti než s tou žitnou, nezlobte se, že se tak ptám, ale chleba jsem nikdy nepekla.

leosek leosek

12. 3. 2011 11:09

To nejde to nebude chleba.:-//

Zdena

12. 3. 2011 11:04

Můžu tam dát jenom hladkou mouku? Jsem na chalupě a jinou tu nemám, teda ještě polohrubou. Děkuji moc za odpověď

majda 2

9. 3. 2011 02:35

Dnes jsem vyzkoušela tento chléb a myslím,že už u něho zůstanu,je moc dobrý!Jen jsem ho měla nízký,dala jsem ho do titanového kastrolu ve tvaru čtverce 28cm.

mardosa mardosa

8. 3. 2011 19:35

Mě právě taky vyhovuje,že nepotřebuju pekárnu.Měla jsem ji,ale po 5 letech používání mě jaksi přestává sloužit.;-(.Tak jsem ráda,že ji už ted nepotřebuji.:yes::yes::yes:
Dnes jsem pekla znovu a myslím,že ne naposled.:yes::yes::yes:

leosek leosek

7. 3. 2011 20:05

DĚKUJI:-p

MrazovaJa MrazovaJa

7. 3. 2011 19:37

Tak dnes jsem dělala znovu. Dala jsem dva hrnky hladké a dva hrnky celozrnné mouky a nějaká ta semínka. Chleba byl trošku hutnější, ale naprosto fantastický! Prostě nejlepší domácí chleba, jaký jsem kdy upekla. Už nepotřebuji ani domácí pekárnu :yes:

mardosa mardosa

6. 3. 2011 19:18

Tak jsem chleba vyzkoušela,je úžasnej,jednoduchej a výbornej.:-K:-K:-K:-KDávám bodíka a fotečku.

leosek leosek

5. 3. 2011 15:24

Paní Ireno to mě mrzí to se mě jěště nikdy nestalo.Doufám že se příště povede.Snad to musel být nějaký divný kastrol.:-O

Irrena Irrena

5. 3. 2011 15:10

Dneska jsem upekla, ale dala jsem ho do příliš velkého nerezového kastrolu a nešel mi vyklopit, takže jsem ho patřičně zdemolovala:-DChuťově je vynikající:yes:

1 27 28 29 30 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ