Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný vývar z opečených vepřových kostí

Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutným.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 360 min

390 min (30 min příprava + 360 min tepelná úprava)

13. 4. 2011 12:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 043 kJ / 249 kcal
Bílkoviny9,68 g
Tuky1,55 g
Vláknina29,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy38,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

OK1AMF

10. 7. 2021 07:35

Já vařím cca 4-5kg kostí v hrnci o objemu 11l , po cca 3 hodinách sleju vývar, kosti nechám vychladnout a maso oberu. Pak kosti vrátím do hrnce, vrátím vývar a pomalu vařím ještě 24 hodin, až se kosti pomalu začnou rozpadat. Vývar potom scedím, rozdělím do krabiček a zamrazím. Část si nechám v chladničce na několik nejbližžších dnů. Perfektní základ na polévky a omáčky :-) Poznámka:
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.

Frantiska Frantiska

17. 8. 2016 15:17

Petr: zamrazit si ho můžete v množství jakem chcete (můžete ho pak pouzit do polevek, pod maso ...). Například porce po pul litru nebo 250 ml. Pokud by se pak po uvareni ještě redukoval, tak se muze mrazit v tvořítkách na led a nebo ruznych formičkách. Podle mne z kila kosti na 4 litry vody se vyvar redit pak nemá, není dostatecne silny, chtelo by to ještě pak redukovat. A do polévky si ho pak bud neredite nebo redite, podle sve chuti (jak moc mate rad silne polevky).

Petr

17. 8. 2016 11:29

Mohu poprosit o radu ? Právě dělám poprvé vývar z kila kostí cca 4 litry. Dělám přesně podle vašeho receptu a otázka zní : jak veliké porce zamrazit ? Takto zhotovený vývar se potom do polévky ředí ? Pokud ano,v jaké poměru ? Děkuji za radu.:-)

Tomáš

2. 2. 2013 00:00

Moncik:
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.

Eliza Eliza

20. 11. 2011 11:11

Rajče vcelku údajně čistí vývar...

helena

4. 8. 2011 13:28

recept je super, český demi glace:yes:

spagetka spagetka

4. 8. 2011 12:58

Moncik: třeba mě Eliza opraví, ale rajče se do vývarů a polévek dává kvůli hezčí barvě a i vyniknutí chuti. Ale klidně ho vynechej ;-)

Moncik

4. 8. 2011 12:46

Smím se zeptat-opravdu tam patří rajče? Má nějakou speciální funkci? :-D

ivulinka ivulinka

13. 4. 2011 20:27

Za sebe, ale i za manžela posílám zasloužený bodík, protože polévka u nás musí být každý den k obědu, a tahle Eli musí sakriš chutnat božsky:yes:

Colombo65 Colombo65

13. 4. 2011 19:51

Taktéž dělám a mohu jen a jen doporučit;-);-);-)

srettka

13. 4. 2011 18:26

Polívečka jako řemen:yes: taky ráda vařim z pečených kostí, má to pak šmak a parádní barvu.Hnedle bych si mističku dala;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 4. 2011 18:21

Za fajn recept další+:yes:Dělávám podobně z uzených vepřových kostí,ta barva je pak nádherná:-*Budu muset vyzkoušet i z kostí obyčejných;-)Holky,neprovoujte pořád s tím pomaláčem:-O:-D

zizala zizala (moderátorka)

13. 4. 2011 18:07

Krása :-p:yes::yes:

Daniella O. Daniella O.

13. 4. 2011 17:52

Eli, moc pekny recept, navic Chocolate to doplnila genialnim napadem...:yes::yes::-p.

Jikotka Jikotka

13. 4. 2011 15:25

Taky jsem dělala v PH zatím jenom jednou a z kachních krků a bylo to skvělé :-p:-p:-p,zrovna včera jsem si koupila další kachní krky a těším se na vývar :-p:yes::yes::-D Kdo váhá nad koupí PH nedělá dobře,je to báječná věc...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový vývar vývar z kostí hovězí vývar z kosti vývar z vepřových kostí silný vývar vepřový vývar z kostí pečené vepřové kosti vepřový vývar s kosti dobrý vývar z vepřových kostí vyvar z veprove kosti polévka z pečených kostí rajče do vývaru vepřový vývar recept silný hovězí vývar silný hovězí vývar recept kuřecí vývar z kostí vývar z vepřových žeber recept hovězí vývar z kostí vyvar s kosti pečené hovězí kosti

Suroviny: kosti vepřové, kůže vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, rajče, česnek, pórek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, libeček, petrželka, pažitka, sůl, voda, zelenina čerstvá, kedlubna, ředkvičky, kapusta

TopRecepty.cz

Silný vývar z opečených vepřových kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEA6