Meduňkový sirup
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně voní po citronu, snižuje stres, uvolňuje napětí, přispívá k dobrému trávení i klidnému spánku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
My plníme do lahví pod korunkové uzávěry, ale lze i do klasických zavařovacích sklenic.
Můj muž ho pije s vodou jako šťávu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2014 18:49
Asi jsem už prošvihla tu správnou dobu na sběr. Myslím si, že je 0irup dobré meduňku ořezat a uvařit z ní spřed tím, než se dá do květu. Teď už je konec léta, meduňka je nádherně rozrostlá a nevím, co s ní.Sirup? Usušit na čaj?Poraďte.
Díky Květaq
Díky Květaq
15. 6. 2014 17:18
Lucka: Děkuji, jsem ráda, že sirup chutná, taky ho máme rádi
14. 6. 2014 18:19
super je fakt, sama musím doporučit.já mám medunky plnou zahradu, sušila jsem ji na čaje, ale tohle je lepšííííí
16. 10. 2013 11:38
Wannda: Tak to mám velikou radost. Díky za vyzkoušení a pochvalu
16. 10. 2013 09:28
Musím pochválit, nic tak dobrého jsme dlouho neměli, přítel by nejraděj už nic jiného nepil. Vím, že by se to nemělo, ale lžičku sirupu do 40ml převařené vody a náš 3 měsíční syn měl po problému. Trpí na koliku. Takže jsme rádi že ho konečně něco sklidní. Meduňky mám víc než dost, ale příští rok, udělám záhony. Tento recept stojí za to dělat ve velkém.
Moc děkujeme
Moc děkujeme
26. 7. 2012 09:37
Místo konzervantů láhev zakápnu slivovicí a vydrží dlouho!
10. 7. 2012 07:22
Petra:prostě už vlažná, abys v ní pohodlně udržela prst
10. 7. 2012 07:14
A ještě něco - jak hodně má být zchladlá ta převařená voda, kterou se to bude zalévat? Jako úplně na pokojovou teplotu nebo jen prostě aby nebyla vařící - třeba deset, patnáct minut?
10. 7. 2012 07:11
Chystám se receptík vyzkoušet. Mám to těch 24 hodin nechat stát v lednici? Když to nebudu dělat do zásoby - jen jednu skleničku na zkoušku, tak to nemusí být zahřáto na 85 stupňů, že?
28. 5. 2011 16:55
tohle dělá babička,jako malá jsem to milovala...mám meduňku jen v pidikvětináčku na balkoně,ale asi minidávku zkusím
28. 5. 2011 10:34
Určitě vyzkouším, meduňky mám spoustu
28. 5. 2011 09:56
Jana Remkova:Mají ji v Albertu (květináč) nebo natrhanou v krabičce v Bille.Cena cca 30 Kč.Meduňka má (oproti mátě) lehce citrusovou chuť.
28. 5. 2011 09:43
zizala: Dá se meďuňka i koupit? Sakra, já a bylinky, nepoznám pampelišku od rukoly.. Ten recept mne zajímá, mrkla jsem i na ten podobný, mi to příjde, jako lístky máty.
28. 5. 2011 09:35
To se mi líbí i jako prima sirup na běžné pití pro děti.+3
28. 5. 2011 08:36
SANDRA: to si holt musíš vybrat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně sbírat a sušit kuchyňské bylinky. Jejich využití je všestranné
Retro okénko: Kofola je český poklad mezi limonádami. Proč vznikla na příkaz vlády a nahradila Coca-Colu?
Meduňka výrazně voní po citronech. V kuchyni se uplatní do nápojů a dezertů, je vhodná do čaje pro klidný spánek
Další recepty
Tématické fráze: meduňková štáva šťáva z meduňky meduńkový sirup s citronem meduňkový likér meduńková šťáva recept štáva z meduňky a máty meduňkový med sirup z medunky a maty šťáva z máty a meduňky meduňkový likér recept meduňkový syrup meduňkový med recept sirup z máty a meduňky syrup z meduňky jak zpracovat meduňku meduňková šťáva-recept domácí meduňková šťáva likér z meduňky recepty z meduňky štáva z máty recept
Suroviny: meduňka, voda, kyselina citronová, citron bio, cukr krupice
Meduňkový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAOG
33 názorů