Meduňkový sirup
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně voní po citronu, snižuje stres, uvolňuje napětí, přispívá k dobrému trávení i klidnému spánku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nať meduňky opláchneme a zalijeme převařenou zchladlou vodou.
Krok 2: Přidáme kyselinu citronovou a omyté bio citrony, nakrájené i s kůrou na kolečka, pecky odstraníme.
Krok 3: Necháme 24 hodin stát a poté přes gázu nebo plátýnko přecedíme a dobře vymačkáme.
Krok 4: Přidáme cukr a zahřejeme na teplotu 85 °C. Ze začátku stále mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak už jen občas promícháme.
Krok 5: Horký sirup ihned plníme do čistých suchých lahví se šroubovacím uzávěrem, zavíčkujeme, položíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meduňkový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAOG
Moje poznámka
Meduňkový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAOG
Nejnovější recepty
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 2 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 16 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 18 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Kokosové kuličky: Nepečené cukroví je krásně vláčné a voní rumem, brusinka či rozinka dodají šťavnatost
Vánoční bramborový salát podle šéfkuchaře Hynka Vávry je ochucený lákem z okurek, svěžest zajišťuje jablko
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Romadúr v pivu
klukznemanic před 3 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 6 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 14 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 17 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 17 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 18 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 20 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 22 hodinami
Tématické fráze:
meduňková štáva,
šťáva z meduňky,
meduńkový sirup s citronem,
meduňkový likér,
meduńková šťáva recept,
štáva z meduňky a máty,
meduňkový med,
sirup z medunky a maty,
šťáva z máty a meduňky,
meduňkový likér recept,
meduňkový syrup,
meduňkový med recept,
sirup z máty a meduňky,
syrup z meduňky,
jak zpracovat meduňku,
meduňková šťáva-recept,
domácí meduňková šťáva,
likér z meduňky,
recepty z meduňky,
štáva z máty recept
Suroviny:
meduňka,
voda,
kyselina citronová,
citron bio,
cukr krupice
Komentáře (36)