Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 918 kJ /
1 653 kcal
Bílkoviny40,31 g
Tuky64,20 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 207 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy223,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Krok 3: Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Krok 4: Odstavíme, vmícháme máslo a za lehkého promíchávání necháme trochu prochladnout. Přidáme sníh z bílků, zašleháme ho a směs vlijeme do misek, které jsme vylili studenou vodou. Krok 5: Necháme vychladnout a potom uložíme na hodinu do lednice ztuhnout. Krok 6: Jahody pokrájíme, zasypeme cukrem podle chuti a uvedeme k varu. Krok 7: Zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody, provaříme a odstavíme. Krok 8: Do chladnoucí jahodové směsi přilijeme smetanu a promícháme. Krok 9: Studené a ztuhlé flameri vyklopíme na talířek a podáváme s teplou jahodovou omáčkou.

Zveřejněno 29. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAYp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAYp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eli, je to za bod;-):yes:

Krásně vypadající a jistě velmi osvěžující dezert.Pro děti to musí být výborné (a zdravé-bez éček apod.)...i když věřím, že žádný dospělý by nepohrdl takovou dobrotou.+11

Eliza:Elí, taky sem flameri dělávala i s jiným ovocem(borůvky,maliny atd....), ale je to dávno a úplně jsem na něj zapomněla, moje děti to taky milovaly, dávám ti krásnej 10.bod:yes:

Ja toto poznám tiež z čias detstva a tiež som na to úplne zabudla. Najviac sa mi k tomu vybavuje egrešová a ríbezľová omáčka...
A včera som si z Prahy doniesla Anuši Kejřovou...dostala som do daru.

jéé, tohle jsem měla ve své první kuchařce, co jsem dostala od mámy asi ve 13ti letech a přišlo mi to strašně exotické;-) jen jsem to nikdy neprůbla:-8
ale máš to zase parádní a s nezaměnitelným puncem
továrna paní El;-):yes::yes:
p.s. a ještě jsem chtěla dodat, že bych už to mohla teda vyzkoušet;-)

Starým českým receptům velice fandím ;-):yes::yes:

:-*No tak to je parádní:yes:Recept i dokumentace:-p+:yes:

Elizo nádhera:-p:yes:

Anuše Kejřová, Úsporná kuchařka (1905)...léty upraveno...
Dominikovi jsem to vařívala v době, kdy za studií nebylo na Monte, Danone apod., Lízince už jen z mlsnosti...a pro pocit pravé domácí svačinky... Moje děti to milují a tak když jsem teď zjistila, že tu tenhle prostý starý český recept chybí a jahody začínají chutnat a vonět skutečně jako jahody, rozhodla jsem se ho napsat a nafotit...
I když pochází z obyčejné krupice, tak je velmi nadýchaný a může konkurovat nejrůznějším cizokrajným dezertům...aspoň myslím. :-) A navíc chutná velmi podobně, jako kupovaná "mléčná krupice" od renomovaných výrobců.
Nebála bych se ho nabídnout jako dezert pro návštěvu.

Mňam ty provokatérko;-);-);-)Kde jsi čerpala, je to hodně netradiční pokrm:-K

Tématické fráze:
krupicove flameri, mléčná krupice recept, krupicový dezert, recept na krupicové flameri, smetanové flameri, dezerty z krupice, pohankové flameri, domácí mléčná krupice, flameri, dezert z krupice, krupicové flamery, flamery krupicove, krupicove flamere, vanilkové flameri, krupicové dezerty, palačinky s jahodovou omáčkou, krupice flameri, krupicové noky s jahodovou omáčkou, mléčná krupice recepty, nadýchané flamery z krupicové kaše

Suroviny:
mléko, sůl, krupička, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, bílek, jahody, solamyl, cukr, smetana ke šlehání

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu