Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houstičky levné a nadýchané

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

31. 5. 2011 10:28

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 118 kJ / 1 940 kcal
Bílkoviny54,90 g
Tuky39,21 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy334,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Houstičky jsou levné tím, že není třeba do těsta vejce ani mléko a tuk dáváme levný Lando. Tak jsem to vyzkoušela a moc nám chutnají, dělala jsem je převčírem, včera znova a mohla bych je dělat denně!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 1. 2022 22:22

magdalenka: Neštvi ma , aspoň ! :-D Mne sa nedarí, ani ručne, ani v robote a ani v pekárni, tebe to kysne, ako keby si tomu cestu dávala úplatky! :-D A tie provokatívne fotky chlebov, pečiva a všelijakých dobrůtek??? No? A ja nič! Tento týždeň dva pokusy a nič! Tak mi nehovor o praxi ! Mńa tie kvasnice, už neznášajú priamo v obchode, keď si ich dávam do vozíku.:-D

magdalenka magdalenka

14. 1. 2022 20:33

Veronika.Hrozna: Ale nepreháňaj!!! Nevzdávaj to, chce to prax. DP vytiahnem málokedy, robot nemám. V rukách cítim to ožívanie cesta, proste to milujem!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 1. 2022 20:16

zdenka.s: Já mám stejný problém, po dvou letech pečení- nepečení s Etou, hledám novou pekárnu. Nejdťřve mi poslali vadný výrobek a pak po výměně / dva týdny/ moje radost splaskla a pěkně peču s robotem. Taky na houby, protože to kynuté, mi nejde, a nejde ! Já to prostě neumím! :-(( A kladu si otázku, jak to ty ženský dělají, že jim to kyne a těsto je nadýchané ? Dokonce udělané ručně, např. /Magdalenka/!

zdenka.s zdenka.s

12. 1. 2022 18:32

Houstičky mnohokrát dělané , mnohokrát opravdu moc dobré , bohužel ale jen ze staré pekárny. Mám novou Etu a z ní jsou sice chutné, ale absolutně ne nadýchané.
Já už jsem zoufalá , protože v té nové nic pořádně nevykyne.Knedlíky jsem dělávala pomalu pro půlku vsi ,nevešly se mi skoro do hrnce a teď jsou to ubohé šištičky :no:
Chce se mi brečet , protože kynuté bez pekárny neumím. ;-( ;-(

Olga29

7. 1. 2022 13:31

Merylas: děkuji nahodou jste nezkousela tento recept? Jestli je cítit kvásek?

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 1. 2022 09:23

Olga29: Nejsem sice autorkou receptu, ale ano, těsto kyne jak v pekárně, tak pak se nechají na plechu vykynout i smotané houstičky. Doba kynutí hodně závisí i na teplotě. Tady najdete podrobnější popis přípravy kynutého těsta:

A tady ještě další rady z rubriky Tipy a triky: :-K

Olga29

3. 1. 2022 19:55

Domácí pekárnu nemám.... To těsto kyne v té pekárně a pak ještě po tvarovani testa na housky? A pokud ano jak dlouho nechat kynout když to budu dělat ručně

Možná se hloupě ptám tak se omlouvám ale pečivo jsem ještě nepekla mám strach že bude cítit kvaskem

Bibinka Bibinka

30. 11. 2019 20:50

zlatovlaska: To mě velmi potěšilo a že je to u Vás top, tak to už je pro mě velmi příjemné a díky zlatovlásko :yes::-K

zlatovlaska

30. 11. 2019 17:48

Tak tohle je špica. :yes: Dala jsem 300g hladké a150g celozrnné žitné mouky a jsou krásné nadýchané, měkoučké a zkrátka výborné <3:yes:
Z jedné dávky jsem udělala 10 rohlíků. Krásné se s těstem pracovalo. Tohle je teď u nás top :-K

Bibinka Bibinka

23. 11. 2017 09:54

Pohoda: Martinko, jsem potěšena, že chutnaly :yes:

Pohoda Pohoda

21. 11. 2017 21:54

Výborné houstičky <3:-) Měkké i druhý den

zdenka.s zdenka.s

18. 10. 2017 19:22

Jsou velice chutné, takové " obyčejné ", ale moc dobré.A nám nejvíc chutnají se sádlem do těsta, místo Landa.:yes:

Bibinka Bibinka

8. 10. 2016 19:16

alikhrubik: Alenko, děkuji, že jsi je udělala a až je ochutnáš, tak je možná budeš dělat častěji ;-):yes:

alikhrubik alikhrubik

8. 10. 2016 18:52

děkuji za receptík :-K právě peču a vypadají moc dobře :-) už se těším až ochutnám ;-) :yes:

zdenka

24. 5. 2016 14:31

Pekárnu mám asi deset roků a mám teda už vyzkoušených hodně těst,Majolkové®,sádlové,celozrnné. . . Ale tohle je nejlepší,houstičky jsou velice chutné,nadýchané tak akorát a druhý den jsou jako po upečení.Dala jsem Heru.Śkoda,že neumím bodovat,tak alespoň Bibince velký dík a :-K

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí houstičky bez kynutí nadýchané domácí houstičky levné housky levne domaci housky nadýchané domácí housky jak upéct nadýchané housky nadýchané pečivo pletení kaiserek nejlepší recept na domácí houstičky nadýchané těsto nadýchané housky domácí nadýchané houstičky houska na burgr tuk lando pletene housky z pekarny levné domácí pečivo recept na domácí houstičky pletené z jednoho kusu osvědčený recept na housky domácí housky bez kynutí sadlové houstičky

Suroviny: voda, tuk, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, mák, sůl hrubá, semínka sezamová,

TopRecepty.cz

Houstičky levné a nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YXR