Pytlácký točenec
Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a uzeninou. Šťavnatá rolka podlitá výbornou šťávou podáváná s bramborami nebo rýží bude mít určitě úspěch.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,78 g |
| Tuky | 128,67 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 29,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Krok 2: Na maso poklademe očištěné a na plátky nakrájené žampiony, jednu oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část špeku nakrájeného na nudličky a několik hranolků klobásy (či vysočiny). Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.
Krok 3: V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme zbylý špek a druhou oloupanou a nakrájenou cibuli, pak vložíme masové rolky a necháme je na tuku zatáhnout.
Krok 4: Maso v pekáčku podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme při 200 °C doměkka.
Krok 5: Po upečení měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vařením zredukujeme výpek. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme.
Krok 6: Podáváme závitky podlité šťávou, jako příloha s hodí brambory nebo rýže.
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Moje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza z rohlíků
zonoro před 4 minutami
Afrika řezy
hliboka před 21 minutami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Kvittecko před 1 hodinou
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 3 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Tématické fráze:
točenec,
pytlácký závitek,
pytlácký plátek,
skořicové točence,
vepřový steak dřevorubec,
skořicové točenky,
točenky,
recept na zítřejší oběd,
pytlacky veprovy platek,
točenky recept,
tocence recept,
pytlácký steak,
pytlacke zeli,
pytlácké recepty,
pytlacky kureci platek,
pytlacky kureci steak,
vepřový točenec,
skořicový točenec,
tocence,
vepřový steak dřevorubec recept
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
špek uzený,
cibule,
klobása,
máslo,
vývar masový,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (27)