Utopenci dle mé prababičky
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 585 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2011 11:48
Príma utopenciJen já také zalévám horkým lákem a za dva dny můžu nakládat znova novou várkuBože jak my se nezdravě cpemeRecept i přidané fotky se mi líbí+7
10. 8. 2011 11:40
Sodovka:takže nastejno u nás taky nechtěli ty kečupovohořčičné,preferují klasiku
dělám jak ty..jeden neplaveca hafo cibule
dělám jak ty..jeden neplaveca hafo cibule
10. 8. 2011 11:33
Takhle utopence děláme i my. Zkoušela jsem hodně receptů - různé kečupové nálevy atd. Ale nejvíce nám chutnají utopence v klasickém okurkovém nálevu. Rebeko, nakrojené špekáčky, taky patláme plnotučnou hořčicí a cpeme kolečky cibule. A pak i ve sklínce špekáčky překládáme velkým množstvím cibule. Protože já si pak na talířek dám jednoho utopence a kopec cibule. +6
10. 8. 2011 10:25
1974andrea: to jo,ale ve verzi veterááán
10. 8. 2011 10:20
rebeka: Já právě myslela, že to mělo být, že jsi rychlá jako porsche
10. 8. 2011 10:14
1974andrea: no jjoo
a už mám dávno spát..místo poprchel..píšu porchel ještě že jsem nenapsala porsche
a už mám dávno spát..místo poprchel..píšu porchel ještě že jsem nenapsala porsche
10. 8. 2011 10:10
rebeka:Příště se nejdřív zeptej
10. 8. 2011 10:07
1974andrea:no jooo,já už jsem takový porchel
tak jo,dobrá vychytávka tak příště,jo
tak jo,dobrá vychytávka tak příště,jo
10. 8. 2011 10:03
rebeka:Jsi moc rychlá, já to přečetla až teď. Když se to zalije tím horkým, tak se tam pak vysráží tuk a ten já sbírám, aspoň ho tam není tolik
10. 8. 2011 10:00
1974andrea: já jsem čekala,až budu moct přidat Tomovi hlas,tak jsem v mezičase naložila a proč jsi mi to neřekla dřív,co s tím horkým nálevem..je to možné a já mám na to chuť už teď a s takovou si budu muset pár dní počkat to mám kámošky
10. 8. 2011 09:58
rebeka:Ty jsi žena činu, pěkně to máš naložené. Já jsem dělala utopence zrovna předevčírem, zalévám je horkým lákem a můžou se jíst už druhý den
10. 8. 2011 09:51
takže mám naloženo,teď si chvíli počkám
myslím,že v nálevu chybí sůl..dala jsem 2 lžičky
nakrojené špekáčky jsem mázla hořčicí
posílám ti obrázky,až budeš mít vlastní,moje smázni
myslím,že v nálevu chybí sůl..dala jsem 2 lžičky
nakrojené špekáčky jsem mázla hořčicí
posílám ti obrázky,až budeš mít vlastní,moje smázni
10. 8. 2011 08:18
To je moc pěkný recept, dcera dělá podobně a jsou vždy dobrý.
10. 8. 2011 08:04
AA:no já myslím,že to bylo myšleno tak,že se špekáček nařízne,nedořízne a do toho "řezu"se vloží plátek cibule
jdu na to
jdu na to
10. 8. 2011 07:57
Vypadá to zajímavě, ale nerozumím postupu ... konkrétně tato věta: "... nakrájím cibuli na kolečka, vyplním plátkem špekáček ..." Kam mám ty plátky špekáček nacpát???
Znamená to že se prokládá cibule a špekáčky v nějaké skleněné nádobě? Je tou skleněnou nádobou myšlen "okurkovač"???
Děkuji za vysvětlení. AA
Znamená to že se prokládá cibule a špekáčky v nějaké skleněné nádobě? Je tou skleněnou nádobou myšlen "okurkovač"???
Děkuji za vysvětlení. AA
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 52 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Příběh utopenců. Jak vznikla nejslavnější pochutina českých hospod a jak na ty nejlepší?
Další recepty
Tématické fráze: lák na utopence recept na utopence s cibulí klasika vynikající utopence lak na utopence recept utopence naložene za 2 dny utopenci recept jak udělat lák na utopence vynikající utopenci recept na utopence recept na klasika utopenci utopenci recept na klasické utopence naložené buřty s cibulí jak dlouho nakládat utopence jak nakladat utopence nejlepší lák na utopence lák do utopenců nejlepší utopenci recepty lák na utopence nakládání utopence se zelím
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, pepř celý, koření nové koření, cukr, feferonka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
65 názorů