Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci dle mé prababičky

Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

9. 8. 2011 22:20

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie585 kJ / 140 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 8. 2011 11:48

Príma utopenci:yes:Jen já také zalévám horkým lákem a za dva dny můžu nakládat znova novou várku:-OBože jak my se nezdravě cpeme:-8Recept i přidané fotky se mi líbí:-p+7:yes:

rebeka rebeka

10. 8. 2011 11:40

Sodovka::-D:-Dtakže nastejno:yes:;-) u nás taky nechtěli ty kečupovohořčičné,preferují klasiku;-)
dělám jak ty..jeden neplavec:-K:-Ka hafo cibule:-D:yes:

Sodovka Sodovka

10. 8. 2011 11:33

Takhle utopence děláme i my. Zkoušela jsem hodně receptů - různé kečupové nálevy atd. Ale nejvíce nám chutnají utopence v klasickém okurkovém nálevu. :yes: :-p Rebeko, nakrojené špekáčky, taky patláme plnotučnou hořčicí a cpeme kolečky cibule. A pak i ve sklínce špekáčky překládáme velkým množstvím cibule. Protože já si pak na talířek dám jednoho utopence a kopec cibule. :-p +6 :yes:

rebeka rebeka

10. 8. 2011 10:25

1974andrea::-D to jo,ale ve verzi veterááán:-D:-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2011 10:20

rebeka::-)) Já právě myslela, že to mělo být, že jsi rychlá jako porsche:-D

rebeka rebeka

10. 8. 2011 10:14

1974andrea::-D:-D:-D no jjoo:-8:-D:yes:
a už mám dávno spát..místo poprchel..píšu porchel:-// ještě že jsem nenapsala porsche:-8:-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2011 10:10

rebeka:Příště se nejdřív zeptej:-D:-)):-D

rebeka rebeka

10. 8. 2011 10:07

1974andrea:no jooo,já už jsem takový porchel:-D:-D:-D
tak jo,dobrá vychytávka:yes::yes: tak příště,jo;-):-?:-)

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2011 10:03

rebeka:Jsi moc rychlá, já to přečetla až teď:-)). Když se to zalije tím horkým, tak se tam pak vysráží tuk a ten já sbírám, aspoň ho tam není tolik;-)

rebeka rebeka

10. 8. 2011 10:00

1974andrea::-D já jsem čekala,až budu moct přidat Tomovi hlas;-),tak jsem v mezičase naložila:-D:-D a proč jsi mi to neřekla dřív,co:-?:-?:-// s tím horkým nálevem..je to možné:-O:-?:-? a já mám na to chuť už teď a s takovou si budu muset pár dní počkat:-// to mám kámošky:-8:-D:-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2011 09:58

rebeka:Ty jsi žena činu:-D, pěkně to máš naložené;-). Já jsem dělala utopence zrovna předevčírem, zalévám je horkým lákem a můžou se jíst už druhý den:-p

rebeka rebeka

10. 8. 2011 09:51

takže mám naloženo,teď si chvíli počkám;-)
myslím,že v nálevu chybí sůl..dala jsem 2 lžičky
nakrojené špekáčky jsem mázla hořčicí
posílám ti obrázky,až budeš mít vlastní,moje smázni;-):-)

Věrka.

10. 8. 2011 08:18

To je moc pěkný recept, dcera dělá podobně a jsou vždy dobrý.

rebeka rebeka

10. 8. 2011 08:04

AA:no já myslím,že to bylo myšleno tak,že se špekáček nařízne,nedořízne a do toho "řezu"se vloží plátek cibule;-)
jdu na to:yes::-D

AA

10. 8. 2011 07:57

Vypadá to zajímavě, ale nerozumím postupu ... konkrétně tato věta: "... nakrájím cibuli na kolečka, vyplním plátkem špekáček ..." Kam mám ty plátky špekáček nacpát???
Znamená to že se prokládá cibule a špekáčky v nějaké skleněné nádobě? Je tou skleněnou nádobou myšlen "okurkovač"???
Děkuji za vysvětlení. AA

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lák na utopence recept na utopence s cibulí klasika vynikající utopence lak na utopence recept utopence naložene za 2 dny utopenci recept jak udělat lák na utopence vynikající utopenci recept na utopence recept na klasika utopenci utopenci recept na klasické utopence naložené buřty s cibulí jak dlouho nakládat utopence jak nakladat utopence nejlepší lák na utopence lák do utopenců nejlepší utopenci recepty lák na utopence nakládání utopence se zelím

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, pepř celý, koření nové koření, cukr, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci dle mé prababičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7ok