Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané pečené kapie

Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se skladovat v chladničce, ale určitě tam díky svojí chutnosti nebudou čekat dlouho.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 561 kJ /
1 329 kcal
Bílkoviny2,01 g
Tuky142,81 g
Vláknina3,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 754 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapie omyjeme, usušíme a pečeme vcelku na roštu v troubě 2-2,5 hod. na 120 °C (v horkovzdušné troubě 100 °C). Horké upečené kapie dáme do mikroténového sáčku nebo dobře uzavíratelné nádoby a necháme zapařit. Tím se uvolní opečená slupka a lusk jde dobře sloupnout. Krok 2: Česnek nakrájíme na tenké plátky. Bazalku nasekáme. Krok 3: Opečené a zapařené kapie natrhneme u špičky a šťávu zevnitř lusku zachytíme do misky, použijeme ji později do nálevu. Lusk roztrhneme na polovinu, vyjmeme jadřinec a sloupneme slupku. Oloupané kapie nakrájíme na menší proužky. Krok 4: Přidáme česnek, bazalku a okapané kapary (ale neopláchnuté, aby přenesly část chuti ze svého slaného nálevu). Přidáme šťávu z paprik a olivový olej, vše lehce promícháme, podle chuti osolíme a naplníme do menších skleniček. Krok 5: Pokud nálev nezakrývá papriky, dolijeme olivovým olejem (záleží na tvaru skleničky a množství šťávy, kterou jsme "pochytali"), nesterilujeme a skladujeme v lednici.

TIP: Jak zpracovat papriky

Zveřejněno 18. 8. 2011

Poznámka autorky isindy

Necháme cca 3 dny rozležet a prolnout chutě.

Vymýšlela jsem, co s kapiemi, na které jsem v Tescu narazila v akci za 9,90/kg...a toto je výsledek kulinářského pokusu.

Ke grilovanému či minutkovému masu výborná příloha, osvědčilo se i k vínu a s kouskem čerstvé bagety a hromádkou cottage taky dobrota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané pečené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJrL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané pečené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJrL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ahojte.....Nikdy som zaváranú zeleninu ani nezapekala či varila.....jednoducho veľmi dobre umytú zeleninu-...../nie v práčke/napr. uhorky,čalamádu.baranie rožky a pod.zalejem prevareným DEKOM-vychladeným, sterilizujem cca cca1- 3 min,len aby sa zatiahlo viečko. V hrnci nechám cez noc vychladnúť...a JE TO SUPER....takto to robila moja babka aj moja mamka, aj svokra a a tety,

Michal: počítám tak 14 dní... na delší dobu bych je asi raději sterilovala.

Jak dlouho vydrzi v lednici:-?

1974andrea: andrejko, tady se spíš suší než pečou, koukni na teplotu ;-)

Ivanko, není ta doba pečení příliš dlouhá? Když je dám pod gril, jsou opečené do 10 minut. Mám ještě nějaké papriky ze skleníku, tak bych to dneska chtěla zrealizovat;-)

měla jsem je krásně potopené,i dobře zavíčkované... bohužel :-(....ale neva,už se peče další dávka,dokonce dvojitá,protože je to fakt pecka :yes:.....ale teď je určitě zavařím... no a kdyby jste někdo věděl jak vyrobit ten sýr,co se plní do těch malejch papriček,tak šup sem s ním... to mi k naprosté dokonalosti totiž chybí...:-*

martinahayek:martinko, v lednici je to nesterilované ok, ale do špajzu :-( tak rozhodně sterilovat, to bych s netroufla dát jen zavíčkované :-( škoda práce i surovin....

martinahayek: určitě jsi je měla ponořené pod hladinou? Nebo zavíčkované dobře? Protože já to dělala v červnu a mám je ve špajzu v paneláku, teda poslední 3 a vypadají bezvadně ;-), chci ještě přidělat na zimu :-p:-p

jsou naprosto luxusní :-) bohužel jsem je dala jen do špajzu a dnes jsem dvě sklenice zkvašené vyhodila...;-(

krása,hned bych též ochutnala:-p:-p:-pukládám a vyzkouším!!!;-)+1:yes:

senky: no super, to přeci musí potěšit ;-):yes:

isindy:Ahoj Ivi,už nejsou;-),spořádali jsme je hned při prvním grilování,zbyteček si soused odnesl domů a prázdnou sklenici poctivě vrátil hned následující ráno:-D:-D:-D

senky: doufám, že bude chutnat alespoň ostatním ;-) díky moc za foto i bod :-K

Tématické fráze:
nakládané pečené papriky, pečené papriky nakládané, pecena nakladana paprika, nakládané pečené papriky v oleji, pečená paprika nakladana, pečené nakladane papriky, pečené papriky v oleji nakládané, nakladana pecena paprika, nakladane grilovane papriky, pečené papriky do sklenic, nakladane kapie v oleji, paprika kapie, recept na nakladanou kapii, nakládání pečených paprik, grilované kapie, nakládané pečené papriky s kapary, nakládaná pečená paprika v oleji, pečená paprika v nálevu, nakladané kapie papriky, kapie recepty

Suroviny:
kapie červená, kapary, bazalka čerstvá, sůl, olej olivový, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu