Belgická babička
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 387 kJ / 2 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,58 g |
Tuky | 53,75 g |
Vláknina | 24,95 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,80 g |
Sacharidy | 513,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem dostala od jedné staré babičky (z Belgie) a je výborný, tak ho pouštím dál a zkoušejte. Místo hrozinek použiji cokoliv, co mám ráda, sušené švestky, kandované ovoce, nesmí se použít konze. ovoce, jen sušené. Mám vyzkoušené i těsto, že jsem ho rozmixovala tyč. mixerem, taky moc dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2015 19:12
zizala:Určitě vyzkoušej je vynikající opravdu dodrž recept ,tak jak je napsaný bílka tak bílka ,kdyby se měli šlehat, tak to tam napíšu, kdy tam měl být prdopeč, tak to tam napíšu.
Já jsem zkusila dát sem jeden recept a všichni to je žemlbába a to to a to ono,prdím na to a už sem nic nedámVysvětlovat někomu něco jak vymazat plech...hm Pojmenuj si to, jak chceš v mé rodině je zaužívaná Belgická babička a tak to zůstane žížalko...Přeji aby chutnala celé Tvé rodině.
Já jsem zkusila dát sem jeden recept a všichni to je žemlbába a to to a to ono,prdím na to a už sem nic nedámVysvětlovat někomu něco jak vymazat plech...hm Pojmenuj si to, jak chceš v mé rodině je zaužívaná Belgická babička a tak to zůstane žížalko...Přeji aby chutnala celé Tvé rodině.
28. 2. 2015 21:32
kajena: Proč se mračíš? Přece níže píšu, že mě recept zajímá a nic takového neznám. Jestli je to kvůli poznámce k názvu, tak si nějak neumím představit, jak říkám - jedla se Belgickou babičku Ale jedla jsem jídlo nebo moučník belgické babičky zní lépe Recept mám dávno uložený na vyzkoušení, jen jsem čekala, až napíšeš podrobnější vysvětlení. Jsem ráda, že jsme se dočkali, můžu prubnout
28. 2. 2015 21:20
zizala:
28. 2. 2015 08:10
irena:Dobrý den,právě proto jsem vložila tento recept , že v každé
rodině zůstává staré pečivo a nevíme co s tím a je to velká škoda.
Do Belgické babičky opravdu nepatří prdopeč !!!
A není potřeba bílka šleha, jinak bych to tam napsala. Děkuji Vám za hodnocení
rodině zůstává staré pečivo a nevíme co s tím a je to velká škoda.
Do Belgické babičky opravdu nepatří prdopeč !!!
A není potřeba bílka šleha, jinak bych to tam napsala. Děkuji Vám za hodnocení
27. 2. 2015 16:20
Název "belgická babička" je kupodivu právě to, co mě nejvíc upoutalo!!!Teprve pak mě dostala možnost výborného využití starých rohlíků. Hned na to jsem se podivila, že recept neobsahuje žádný kypřící prášek a proto jsem tedy pro jistotu vyšlehala bílky na sníh. Těsto bylo pěkné, buchta ve finále malinko "zgučená" - , no jakoby zdrclá, nic nadýchaného, ale chuťově doost dobrá / dala jsem 100g ořechů,:-200 g hrozinek/, takže určitě budu zkoušet dál!!Bylo by fajn, kdyby se autorka ozvala a opravdu potvrdila, že v tom nemá být prdopeč!!!
22. 11. 2011 06:52
Nedělala jsem z celého uvedeného množství, proto jsem pekla v zapékací misce. Je to moc dobré využití pečiva+2
14. 10. 2011 20:21
magdalenka: Dobrý večer, žemlbába to určitě není, je to buchta na plech,omlouvám se že tam nemám foto ,ale vždycky se u nás po ní zapráší a není co fotit .
magdalenka:
magdalenka:
14. 10. 2011 16:45
Kdesi som už takýto recept videla - tie rohlíky sú rozmočené úplne, žemlbába to nie je.
14. 10. 2011 16:19
Ať čtu, jak čtu, mi to připomíná zemlbábu, ale bez jablek
14. 10. 2011 15:41
Já bych řekla, že je to na pekáček. Mě to připadá jako sekanina na sladko.
14. 10. 2011 14:55
Omlouvám se, zařazení jsem přehlédla Až nám autorka odpoví, vyzkouším, protože mě zajímá to rohlíkové těsto Nic takového neznám.
14. 10. 2011 13:52
Chybí fotka- taky si neumím představit. Zařazení je ale řezy.., název zvláštníasi recept psaný horkou jehlou. Aničko, chtělo by to trochu retuš
14. 10. 2011 13:22
Upraveno Nějak si moučník neumím představit - je to buchta na plech nebo placičky nebo jak to vlastně vypadá? A název bych změnila na Moučník belgické babičky, tohle zní divně
14. 10. 2011 12:39
Aničko, přepiš si, prosím receptík normálním písmem díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 41 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Další recepty
Tématické fráze: belgické řezy panacota s malinami recept belgická buchta belgicke moučniky moučníky od babičky belgická rolka belgické jídlo tofu sekanina belgicka rolka recept belgická paštika recept belgické řezy recept recept na belgické řezy belgicka paštika recepty belgická paštika belgicke pecivo belgická pomazánka belgicke vejce muffiny belgické řezy belgické babičky kandované ovoce
Suroviny: rohlík, cukr krystal, rozinky, cukr vanilkový, mléko, vejce, pudink vanilkový, skořice
Belgická babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E6Zg
14 názorů