Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je inspirovaný kuchyní Grandhotelu Šroubek.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 330 min

360 min (30 min příprava + 330 min tepelná úprava)

21. 10. 2011 22:59

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie18 551 kJ / 4 434 kcal
Bílkoviny200,70 g
Tuky366,96 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 4,54 g
Sůl9,28 g
Sacharidy50,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedná se o recept, který jsem si vytiskla z internetu pod názvem Zadělávaná hovězí oháňka na zelenině dle Šroubka. Během realizace jsem ho upravila a upravenou verzi zde předkládám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maiva maiva

22. 10. 2011 16:15

Eliza: moc pěkný recept jako vždy:-p+:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

22. 10. 2011 15:06

Krásný technologický postup,by i řekl můj syn,který je šéfkuchařem v lázních,taky sem kouká často na rcp, vždy mi opravuje mé "technol.postupy":-)) moc pěkné,na bodíka určitě:-K /Ano,jsou jídla,která si zachovávají způsob vaření tak jak píšeš, některá jídla si to i žádají a mají svou tradici:-K:-K:yes:

Eliza Eliza

22. 10. 2011 13:46

Děkuju všem :-K. Maris má pravdu, v tomto receptu jde především o technologický postup.
Osobně nedělám ani obvyklý vývar v papiňáku, ale nechávám ho celé odpoledne mírně táhnout, pěkně postaru.;-)

maris maris

22. 10. 2011 12:23

Krásný recept a pomalé vaření tady má svůj smysl, rozhodně bych papiňák nepoužila;-):-)

rihana

22. 10. 2011 11:57

Taky si myslím, že nebudu vařit oháňku tři hodiny, když mám tlakáč. Určitě vyzkouším.

spagetka spagetka

22. 10. 2011 11:22

Klári, jukni sem http://vladahadrava.xf.cz/maso.html, oháňka je svalovina ocasu lidově řečeno. Bacha u hovězího to chce delší dobu vaření, je to dost tuhé, ale tlakový hrnec si poradí.
U nás milujeme polévku z oháňky :-p:-p:-p, tohle ukládám ;-);-):yes::yes:
Tak trochu nechápu, co mají líčka (podobné recepty) společného s oháňkou, jsou na úplně opačné straně kravičky, to bychom do podobných museli dát veškeré recepty s předním hovězím :-O:-O:-O

Klara Klara

22. 10. 2011 11:15

Ktorá časť hovädzieho je "oháňka"?

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2011 10:09

:-p mńam!!

vseumel

22. 10. 2011 09:19

Mňamka :yes:

mysulka mysulka

22. 10. 2011 08:58

:yes: to je nádhera:-p:-K

zizala zizala (moderátorka)

22. 10. 2011 08:08

Eli, zase další krása z Tvé kuchyně :-p:yes:

xanny

22. 10. 2011 07:10

Parádní. Hned bych ochutnala :-p:-K:yes:

Eliza Eliza

21. 10. 2011 23:24

:-K:-K děkuju.:-K

rebeka rebeka

21. 10. 2011 23:20

krásný recept i obrázky :-K hned, jak jsem viděla Šroubek, tak jsem věděla, kdo je autorem ;-):-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí oháňka hovězí ohánka recepty hovězí ohánka recept teleci ohanka recept na hovězí oháňky oháňka recept recept na hovězí oháňku oháňka hovězí ohánka na víně hovězí na zelenině dělení hovězího masa recepty z hovězí oháňky hovězí ocas zadělávaná zelenina hovězí maso dělení obrázek zadelavane hovezí maso oháňka na zelenině vareni hovezi ohanka recepty hovězí oháňka hovězí líčka

Suroviny: oháňka hovězí, slanina, cibule, mrkev, celer, kořen petržele, víno červené, mouka hladká, máslo, rozmarýn, bobkový list, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K55M