Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je inspirovaný kuchyní Grandhotelu Šroubek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 551 kJ / 4 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,70 g |
| Tuky | 366,96 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 4,54 g |
| Sůl | 9,28 g |
| Sacharidy | 50,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K55M
Moje poznámka
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K55M
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 12 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 12 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 13 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 7 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 8 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 9 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 9 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 9 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 10 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 10 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 10 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí oháňka,
hovězí ohánka recepty,
hovězí ohánka recept,
teleci ohanka,
recept na hovězí oháňky,
oháňka recept,
recept na hovězí oháňku,
oháňka,
hovězí ohánka na víně,
hovězí na zelenině,
dělení hovězího masa,
recepty z hovězí oháňky,
hovězí ocas,
zadělávaná zelenina,
hovězí maso dělení obrázek,
zadelavane hovezí maso,
oháňka na zelenině,
vareni hovezi ohanka,
recepty hovězí oháňka,
hovězí líčka
Suroviny:
oháňka hovězí,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
víno červené,
mouka hladká,
máslo,
rozmarýn,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (31)
Veronika.Hrozna:
Tohle musí být dobrota
Ve svém oblíbeném řeznictví jsem tak dlouho "otravovala" s dotazy na oháňku, až ji začali brát, asi aby se mě zbavili...
Klari - jinak oháňka i chvost se v řeznickém slangu běžně používá
Osobně nedělám ani obvyklý vývar v papiňáku, ale nechávám ho celé odpoledne mírně táhnout, pěkně postaru.
U nás milujeme polévku z oháňky
Tak trochu nechápu, co mají líčka (podobné recepty) společného s oháňkou, jsou na úplně opačné straně kravičky, to bychom do podobných museli dát veškeré recepty s předním hovězím