Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 556 kJ / 1 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,39 g |
Tuky | 35,46 g |
Vláknina | 46,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 247,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Moje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 18 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 36 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 14 hodinami
Krenex
dragomirac před 16 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 16 hodinami
Tématické fráze:
quinoa příprava,
quinoa bílá recepty,
kvinoa,
quinoa recepty na sladko,
quinoa na sladko,
cibule na sladko,
quinoa na sladko recept,
quinoa recept na sladko,
gvinoa,
quinoa sladké recepty,
kvinoa recepty,
priprava quinoa,
kvinoa mouka,
quinoa recepty sladké,
karamelizace cibule,
jak se karamelizuje,
recepty z quinoy,
jak se karamelizuje cibule,
quinoa,
quinoa bílá
Suroviny:
olej olivový,
cibule bílá,
cukr krupice,
quinoa,
vývar zeleninový,
rozinky,
estragon,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Ke karamelizaci cibule bych chtěla doplnit - když budete mít čas (hooodně času
Používám obyčejnou žlutou cibuli, ale s bílou to asi taky půjde. Na pánvičce rozehřeju máslo, přidám nahrubo nakrájenou cibuli, zesklovatím a potom stáhnu plotýnku na takové minimum, aby se cibule ještě dělala, ale opravdu jen tak tak (u mého sporáku s 9 stupni ji dělám střídavě na 2 a na 3), občas ji promíchám a ona pomaloulinku hnědne, ale nesmaží se - karamelizuje cukr v ní obsažený. Žádný cukr se nepřidává a po cca hodině tohoto procesu (fakt stačí kontrolovat třeba 3-4x, když vychytáte stupeň plamene, nebo i méně) máme krásnou karamelovou cibulku do cibulačky nebo v tomto případě do quinoy.
Pro zájemce podrobný popis tohoto postupu, i s vysvětlením, proč se tak děje, je u receptu na cibulačku tady: kulinarinky.cz/francouzska-cibulacka/
V případě nouze by šla jistě nahradit již zmiňovanými jáhlami nebo kuskusem (ten však obsahuje lepek, a není tudíž vhodný pro bezlepkovou dietu).
Budu moc ráda, když quinou někdo vyzkouší, třeba i jen jako přílohu místo rýže, a dá vědět, jaký měla úspěch. U nás všem moc chutná.