Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kordy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 169 kJ /
3 386 kcal
Bílkoviny30,79 g
Tuky170,45 g
Vláknina56,88 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 42,43 g
Sůl114,38 g
Sacharidy403,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na céčka, ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu a 5-10 minut opékáme. Krok 2: Přilejem zeleninový vývar, necháme přejít varem a vše zhruba 20 minut povaříme (do změknutí). Krok 3: Pak polévku přímo v hrnci rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Polévku podáváme ozdobenou pažitkou

Zveřejněno 21. 2. 2012

Poznámka autora kordy

1. polévka je hodně hustá a také dost vydatná

2. můžeme klidně skončit už ve fázi uvaření zeleniny, není nutné ji rozmixovávat a přidávat smetanu, je výborná i tak

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMJR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMJR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera jsem vařila a výborná, jinou už dělat nebudu.
Jen jsem celer a pórek opekla na másle a do hotové polévky přidala opečenou slaninku na kostičky a chlebové krutonky opečené na másle. Děkuji za recept, s dovolením přidávám foto :-K.

kordy: Chutila, veľmi ;-) Díky;-)

polévka byla dnes u nás k večeři a byla vynikající:-!:-! už janak porkovou nebudu vařit, pro Tebe zasloužený bodík:-K:-K:yes::yes:+

tejaja: děkuji za foto, doufám, že chutnala :-)

;-):-D:yes: +5 a foto

Rozmixované polévečky jsou moc dobré:yes:Nemusí se zasmažovat a dají se různě dochutit:-p+4:yes:

Jana Pá:Jani, to by ti moje babka dala, že to není ono:-D:-D:-D, dělám si legraci, je to spíš věc zvyku. Takže to vyzkouším i ze syrových nooooo;-):-p:-)):-))

:yes::-p, včera jsem viděla něco podobného;-) na telce mám dojem Markíza a vařili to kluci ze syr.brambor, takže:yes::-p, jo, z vařených br.ve slupce to není ono;-)

Polévku znám, jen já vařím brambory ve slupce.A ve vlastním vývaru.
Jen se chci zeptat - ty fotky u tvých receptů jsou tvoje? Připadá mi to jako ofocené odněkud, ale neurážej se, jen bacha - myslím autorská práva a tak....

Takové polévky mám ráda..:yes::-p

Tématické fráze:
bramborová polévka se zeleninou, hustá bramborová polévka, porkove pyre, recept na bramborovou polévku, porková polévka s bramborem, pórková bramborova polévka, bramborová porková polévka, brambrová polévka, bramborová polévka rozmixovaná, pórková polévka s bramborem recept, zeleninová polévka pyré, bramborové pyré, bramborová s pórkem, pórková bramborova polévka recept, pyre z porem, recept na polévku pórkové pyré, bramborovo porkové pyré, porková polévka s brambory a houbami, bramboračka rozmixovaná, porkove pire postup

Suroviny:
brambory, celer, pórek, bujón zeleninový, smetana, olej, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, pažitka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu