Jehněčí na meruňkách
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a koření. Poté maso upečeme a z výpeku připravíme jemný přeliv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 972 kJ / 1 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,91 g |
Tuky | 90,35 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 40,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší misky s víkem z uvedených surovin připravíme a dobře rozmícháme marinádu.
Krok 2: Maso opláchneme, odstraníme případný tuk a blanky, vložíme v celku do misky s marinádou a obalíme jej v marinádě. Necháme nejlépe do druhého dne přikryté víčkem v lednici uležet.
Krok 3: Zapneme troubu na rozehřátí, přibližně 180-200 °C. Maso s marinádou přendáme do kastrolu, nebo zapékací mísy, přidáme sušené meruňky, přiklopíme poklicí a pečeme na středním stupni 45 minut.
Krok 4: Poté pokličku odstraníme a dopékáme, za občasného přelití šťávou, do změknutí masa.
Krok 5: Měkké maso vyndáme, nakrájíme na silnější plátky a uchováme v teple. Ve výpeku vidličkou rozmačkáme část meruněk, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme.
Krok 6: Plátky masa servírujeme na nahřáté talíře a přeléváme šťávou. Jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory s mrkví a zelenou natí lahůdkové cibulky.
Zveřejněno 21. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na meruňkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnnv
Moje poznámka
Jehněčí na meruňkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnnv
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 2 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 5 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 5 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 5 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 6 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 6 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 7 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí recepty,
jehneci kyta na meruňkách,
jehněčí s meruňkami,
susene merunky maso,
recept jehněčí plátek,
recepty z jehněčího masa,
moje maso marinované jehněčí kotlety,
jehněčí recept,
recepty na jehněčí,
jehněčí s s meruňkami,
recepty černé hory z jehněčího,
maso na meruňkach,
recept z mleteho masa jehněči z bučkem,
jehnečí plátky,
králík na vině a merunkách,
merunky na sladko,
gulas na merunkach,
jehněčí plátky recepty,
jehněčí plátky recept,
kralik na merunkach
Suroviny:
kost,
meruňky sušené,
máslo,
pomeranče,
víno,
vývar zeleninový,
olej olivový,
marmeláda meruňková,
pepř mletý,
skořice mletá,
česnek,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (13)
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa