Znojemská omáčka s vepřovým masem
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 593 kJ / 3 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,74 g |
Tuky | 242,89 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 9,92 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 7. 2016 11:08
11. 3. 2016 17:42
Příště ale určitě NE z kýty - maso je sice libové a měkké, ale moc suché.
6. 1. 2016 14:08
16. 12. 2015 16:42
29. 10. 2015 13:57
12. 6. 2015 15:10
12. 6. 2015 13:02
15. 1. 2015 13:34
6. 1. 2015 14:02
28. 10. 2014 12:35
8. 10. 2014 18:33
22. 6. 2014 10:19
20. 5. 2014 07:31
11. 5. 2014 15:31
1. 5. 2014 11:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 23 sekundami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 36 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 54 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Fotograf Jan Saudek Vánoce rád nemá, nejraději by si dal na Štědrý den znojemskou, prozradila jeho žena Pavlína
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Další recepty
Tématické fráze: znojemska omacka recept znojemská omáčka znojemská omáčka z vepřového znojemská pečeně z vepřového masa znojemská omáčka z vepřového masa znojemská znojemská z vepřového masa recept na znojemskou omáčku omáčka z vepřového masa znojemská omáčka s rýží recepty z vepřového masa omáčky recept znojemská omáčka omacky z veproveho masa vepřové maso omáčky recepty znojemská recept znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně znojemska pecene znojemská omáčka recept z vepřového masa znojemská vepřová s rýží
Suroviny: kýta vepřová, cibule, slanina libová, hořčice plnotučná, okurky sterilované, vejce, olej, sůl, pepř, vývar masový, olej, mouka hladká
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
66 názorů