Znojemská omáčka s vepřovým masem
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 593 kJ / 3 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,74 g |
Tuky | 242,89 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 9,92 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2012 17:08
16. 3. 2012 11:56
16. 3. 2012 10:24
16. 3. 2012 10:23
16. 3. 2012 08:22
16. 3. 2012 01:56
Přidávám teda svůj vývar, ale to je na každém, jo a ještě 6 kuliček nového koření
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Řecké patates
Fitulka uvařila před 47 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Fotograf Jan Saudek Vánoce rád nemá, nejraději by si dal na Štědrý den znojemskou, prozradila jeho žena Pavlína
Další recepty
Tématické fráze: znojemska omacka recept znojemská omáčka znojemská omáčka z vepřového znojemská pečeně z vepřového masa znojemská omáčka z vepřového masa znojemská znojemská z vepřového masa recept na znojemskou omáčku omáčka z vepřového masa znojemská omáčka s rýží recepty z vepřového masa omáčky recept znojemská omáčka omacky z veproveho masa vepřové maso omáčky recepty znojemská recept znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně znojemska pecene znojemská omáčka recept z vepřového masa znojemská vepřová s rýží
Suroviny: kýta vepřová, cibule, slanina libová, hořčice plnotučná, okurky sterilované, vejce, olej, sůl, pepř, vývar masový, olej, mouka hladká
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
66 názorů