Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Coquelet jsou mladí kohoutci, staří asi 4-6 týdnů, kteří váží pouze 400-600 gramů. Pro svoji malou velikost se nejčastěji připravují vcelku. V tomto receptu je naplníme výbornou houbovou nádivkou a pečeme pokryté máslem. Díky tomu bude jejich maso dokonale jemné.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 65 min

95 min (30 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 276 kJ /
2 695 kcal
Bílkoviny22,35 g
Tuky273,83 g
Vláknina16,28 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 3,29 g
Sůl8,12 g
Sacharidy27,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme, a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou. Krok 2: Příprava nádivky: Na pánvi opražíme anglickou slaninu téměř dokřupava. Přimícháme k ní pokrájené jarní cibulky a smažíme další 1 minutu. Poté přidáme houby a smažíme, dokud houby nepustí šťávu (zhruba 5 minut). Krok 3: Vše zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladit. Pak přimícháme k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidáme drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promícháme. Krok 4: Rozdělíme směs mezi kuřátka a nadíváme je. Pomocí páratek zavřeme otvor a založíme křidélka za záda. Krok 5: Položíme kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklademe máslem. Pečeme je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka poléváme výpekem. Krok 6: Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.

TIP: Lehký bramborový salát bez majonézy

Zveřejněno 8. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDAL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDAL

Marie

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

delikatesa:yes::-D

Katerina: V supermarketech jsou k dostání cca za 70,- Kč/ks

Nechala bych se pozvat :-p

Katerina 8. 4. 2012 14:02
dobrý den můžu se zeptat kde seženu ty kohoutky a kolik stojí děkuji :-)

Vypadá to velice dobře:-*Hned bych si kousíček(jednoho kohoutka:-D)dala:-p+:yes:

Ivo, to je teda vypečenej kohoutek úplně dozlata a moc pěkně vypadá:yes: Dávám jasnej 4.bod:yes:

tento kohoutek je opravdu delikatesa, měli jsme dnes k bědu, ale jinak upraveného. Tvůj rcp se mi líbí+ bod:yes::yes::-))

To tedy musí být lahůdka!!!:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
coquelet, peceny kohoutek, kohoutek pečený, coquelet recept, mladý kohoutek, kuře coquelet, kohoutek recept, coquelete, kohoutek na houbách, recept na mladého kohoutka, coguelet, mlady kohoutek recept, kohoutek recepty, recepty coquelet, mladý kohoutek recepty, recepty kohoutek, jarní kuřátko s houbovou nádivkou, kohoutek plneny houbami, coqelet, coquelet recepty

Suroviny:
máslo, sůl, pepř mletý, slanina anglická, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, houby lesní, česnek, estragon, bazalka čerstvá, petrželka, smetana ke šlehání, mléko, veka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu