Kuřecí po italsku
Příprava plněných kuřecích prsíček je rychlá a existuje nepřeberné množství receptů. Vyzkoušejte s námi tato, plněná pršutem, mozarellou a sušenými rajčaty. Jsou krásně šťavnatá a voní po česneku a bazalce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 215 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,42 g |
| Tuky | 18,13 g |
| Vláknina | 5,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 635 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do každého řízku nakrojíme kapsu, uvnitř mírně osolíme, potřeme pestem, vložíme po 3 sušených rajčatech, jednom plátku pršutu a mozzarelly.
Krok 2: Sepneme jehlou a zvenku osolíme a okořeníme rozemnutou bazalkou.
Krok 3: Opečeme z obou stran na olivovém oleji a přendáme do zapékací misky.
Krok 4: Na výpeku opečeme i na tenčí plátky nakrájenou cuketu, kterou nakonec z jedné strany potřeme rozdrceným česnekem.
Krok 5: Řízky zabalíme do cuketových plátků, česnekovou stranou k masu.
Krok 6: Výpek zalijeme vínem a trochou vody a přilijeme k masu.
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby na 220C a pečeme cca 15 minut.
Krok 8: Maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme červené pesto.
Zveřejněno 14. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1l0
Moje poznámka
Kuřecí po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1l0
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 7 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 16 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 18 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 3 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 4 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 6 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 7 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 8 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso po italsku,
kuřecí steak po italsku,
kuřecí po italsku,
kuřecí plátek po italsku,
kuřecí stehno po italsku,
kuřecí nudličky po italsku,
kuřecí stehna po italsku,
maso po italsku,
cuketa po italsku,
kure po italsku,
kuřecí maso po po italsku,
kuřecí roláda po italsku,
kuřecí plátky po italsku,
kuřecí po itaklsku,
kuřecí po po italsku,
kuřecí po itaslsku,
zapečené kuřecí maso po italsku,
po italsku,
těstoviny s rajčatovým pestem,
recepty kuřecí maso po italsku
Suroviny:
řízky kuřecí,
cuketa,
sýr mozzarella,
rajče sušené,
pršut,
sušená bazalka,
česnek,
víno bílé suché,
pesto,
sůl,
olej olivový
Komentáře (34)
Doporučuji k vyzkoušení. Pro začátečníky uvádím, že pokud se jim povede kapsa proříznout, lze sepnout párátky, případně srolovat.
a jak píše Andrea, je hned vedle zeleného pesta.. téměř v každém marketu