Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 244 kJ / 12 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 204,12 g |
| Tuky | 940,78 g |
| Vláknina | 36,40 g |
| Cholesterol | 5,42 g |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,74 g |
| Sacharidy | 572,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Moje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 9 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 9 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 3 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 5 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 6 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 7 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 7 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 11 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 11 hodinami
Tématické fráze:
dorty ke křtinám z marcipánu,
přání ke křtinam,
dort na křtiny,
dorty na křtiny,
luxusní dorty na křtiny,
pečení dortu olomouc,
pečení dortů na zakázku v olomouci,
dorty na zakázku olomouc,
dorty olomouc,
dort kolíbka,
miminkovské dorty,
marcipanovy dort ke krtinam,
dort kolébka,
gratulace ke křtinám,
dort krtiny,
pečivo ke křtinám,
miminkovsky dorty,
miminkovský dort,
dort na křtiny pro holku,
šlehačkový dort ke křtinám
Suroviny:
poleva čokoládová,
vejce,
máslo,
mandle mleté,
prášek do pečiva,
likér vaječný,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
likér vaječný,
želatina,
šlehačka,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr,
maliny,
cukr,
skořice,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo
Komentáře (15)
[email protected]
akorat v receptu postradam info o kremu, cim jsi potahovala,trosinku vic informaci prosiiim
jinak je to paradni dort