Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 244 kJ / 12 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,12 g |
Tuky | 940,78 g |
Vláknina | 36,40 g |
Cholesterol | 5,42 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 572,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Moje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 5 hodinami
Krenex
dragomirac před 6 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 6 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 7 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 8 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 8 hodinami
Tématické fráze:
dorty ke křtinám z marcipánu,
přání ke křtinam,
dort na křtiny,
dorty na křtiny,
luxusní dorty na křtiny,
pečení dortu olomouc,
pečení dortů na zakázku v olomouci,
dorty na zakázku olomouc,
dorty olomouc,
dort kolíbka,
miminkovské dorty,
marcipanovy dort ke krtinam,
dort kolébka,
gratulace ke křtinám,
dort krtiny,
pečivo ke křtinám,
miminkovsky dorty,
miminkovský dort,
dort na křtiny pro holku,
šlehačkový dort ke křtinám
Suroviny:
poleva čokoládová,
vejce,
máslo,
mandle mleté,
prášek do pečiva,
likér vaječný,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
likér vaječný,
želatina,
šlehačka,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr,
maliny,
cukr,
skořice,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo
Komentáře (15)
reznickova.veronik@seznam.cz
akorat v receptu postradam info o kremu, cim jsi potahovala,trosinku vic informaci prosiiim
jinak je to paradni dort