Boršč

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Polévky 64 názorů

Suroviny

30 dkg hovězího masa
30 dkg vepřového masa
30 dkg uzeného masa
2 klobásy
20 dkg hlávkového zelí
1 velká mrkev
1 kořen petržele
10 dkg kořene celeru
20 dkg červené řepy
1 velká cibule
2 rajčata
1 lžíce octa
sůl
pepř
celé nové koření
3 bobkové listy
1,5 l vývaru z masa
lžíce sádla
2 větší brambory
smetana
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme maso doměkka. Vyjmeme jej a necháme vychladit na talíři.

  2. Do hrnce dáme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer na kostičky, osolíme, zalijeme trochou vývaru (z vařeného masa) a vaříme.

  3. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčata na kousky, sádlo, ocet.

  4. Asi po 10 minutách přidáme nakrájené zelí na nudličky, zbytek vývaru, brambory na kostičky a uvaříme doměkka.

  5. Nakonec přídáme nakrájené vařené maso, klobásy na kolečka, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme. Na talíři si každý nalije do polévky smetanu.

Poznámka

V receptu byl původně masox, ten tam být nemusí. A také jsem vymazala, že se maso vaří v tlakovém hrnci. To samozřejmě záleží na vás, jak jej uvaříte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 038 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč

  • Lucije Lucije(neregistrovaný)

    Hmmm...já dělám "boršč" tak, že naházím do hrnce zeleninu(zelí, mrkev,řepa, rajče..),koření a uvařím...dochucuji vývarem, masoxem, klobáskou...rusům by ze mě asi vstávali vlasy hrůzou, ale nám doma to moc chutná:)

    Odpovědět

  • niky niky(neregistrovaný)

    recept je dobrý trochu náročný na čas,ale jinak supr:-):-):-)

    Odpovědět

  • Madison Madison

    Dobry den,varila jsem podle Vaseho receptu brosc poprve,opravdu se povedl a chutnal skvele,mohu doporucit.:-)),:yes:

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    jak již řekl Chucker borščů je mnoho -základní je ukrajinský, z něj se odvinul boršč kyjevský,poltavský,černigovský,moskevský,námořnický,labužnický(pečená řepa a víno), dále jsou i boršče studené běloruský, litevský.Smetana sladká i kyselá, v Rusku mají obě tak husté, že v nich stojí lžíce. Ideální příloha jsou pirohy

    Odpovědět

  • Janča Janča(neregistrovaná)

    Já si myslím, že to je polský boršč. Přítelova maminka ho dělávala na vánoce namísto rybí polívky, měla ten recept po své babičce, která byla polka. V loni nám umřela:-( a já ten recept nestihla zdědit. Moc děkuju, že tady je, náhoda mi pomohla k tomu, že ty dva svoje chlapáky letos na vánoce překvapím. Díky J.

    Odpovědět

  • Chucker Chucker(neregistrovaný)

    V ruské kuchyni se vaří nespočetné množtví těchto polévek.Jednak podle místních zvyklostí,nebo podle použitých surovin.V ž d y c k y je však vynikající!!!

    Odpovědět

  • Julia Julia(neregistrovaná)

    Neni to borsc a barva take je nespravna zluto oranzova.Spravny borsc ma cervenou barvu, stejnou jako repa.A smetana musi byt zakysana:-!

    Odpovědět

  • * *(neregistrovaný)

    Tak tohle rozhodně není ruský boršč, janatka to píše správně. Celer ani petržel tam nepatří a zelenina se musí podusit na másle+protlak. Někdo dáva místo brambor fazole:-8

    Odpovědět

  • el el(neregistrovaný)

    tak jo, je to luxusni recept :D nam nam

    Odpovědět

  • el el(neregistrovaný)

    ted to varim, jsem pred koncem a vypada to dost nadejne... :) ale to uzeny jsem tam nedala

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    je to moc pracné a také drahé :-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tady je hovězí, vepřové, uzené i klobása i řepa.:-)

    Odpovědět

  • lilija lilija(neregistrovaná)

    Ja dělam to inak.A kolbasa tam vubec ne patři.Ale muže to byt dobri.Jo,boršč bez cukru neni boršč.

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    TAK JSEM PRÁVĚ DALA ZA JEDNA ! kdyby to šlo, tak dám jedničky třikrát :-D já odpůrce boršče . . .jsem ho chtěla připravit pro někoho o kom vím, že ho má rád. . . . no a právě jsem zjistila, že ho ve svých X letech taky jím :-D RECEPT JE OPRAVDU VÝBORNÝ !!!!! akorát já trochu nedodržela množství ingrediencí a mám ho hustější, ale výbornýýýýý !:yes:

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Mnam k tomu není co dodat.Snad jen to že bych dala více masa a nedávala to sádlo ale jinak výbornýýýý.Vyskouším:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: polévka boršč boršč z červené řepy borč z červené řepy borsc s cervenou repou borc-polevka pravy rusky boršč recept borsc polevka boršč bez masa recept na pravý ruský boršč borč polévka polévka boršť polévka borč polevka borsc recept polévky recepty boršč nejlepší pravý ruský boršč borčš polévka boršč - recept recept na polévku boršč boršč-recept ruský bořč

Zapomněl/a jsem heslo