Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč

Boršč je klasická polévka ruské, ukrajinské, ale třeba i polské kuchyně - tam se dokonce jí na Štědrý večer jako slavnostní jídlo. Je plná masa a zeleniny a díky řepě má krásnou barvu. Podáváme ji zalitou smetanou.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 150 min

190 min (40 min příprava + 150 min tepelná úprava)

15. 2. 2008 13:53

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 125 kJ / 1 464 kcal
Bílkoviny201,76 g
Tuky42,66 g
Vláknina22,87 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 3,15 g
Sůl7,10 g
Sacharidy58,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lilija

21. 12. 2008 08:18

Ja dělam to inak.A kolbasa tam vubec ne patři.Ale muže to byt dobri.Jo,boršč bez cukru neni boršč.

kedlubna kedlubna

2. 12. 2008 21:44

TAK JSEM PRÁVĚ DALA ZA JEDNA ! kdyby to šlo, tak dám jedničky třikrát :-D já odpůrce boršče . . .jsem ho chtěla připravit pro někoho o kom vím, že ho má rád. . . . no a právě jsem zjistila, že ho ve svých X letech taky jím :-D RECEPT JE OPRAVDU VÝBORNÝ !!!!! akorát já trochu nedodržela množství ingrediencí a mám ho hustější, ale výbornýýýýý !:yes:

Vlasta

29. 11. 2008 01:49

Mnam k tomu není co dodat.Snad jen to že bych dala více masa a nedávala to sádlo ale jinak výbornýýýý.Vyskouším:-D:-D:-D

spagetka spagetka

4. 11. 2008 23:29

má drahá polovička by pravila - té červené řepy 2 krát tolik.:-p;-), ale taky ho dělám takto. Je výborný.(a té řepy tam fakt dávám 2 krát víc)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 11. 2008 23:26

Mńam, vyzkoušíme :-p

kdve@centrum.cz

12. 10. 2008 17:22

jak to popisuje lenka je to fakt originál,je to skoro opravdu ruský a je to super:yes:
takhle to znam taky a můžu doporučit:-!:-!:-!
Lenko posílej další:-)):-)):-))
karel kdve

janatka janatka

23. 9. 2008 10:33

U nás se každoročně dělá boršč,když nám doroste řepa na zahradě.Dávám také kosti a maso na polévku,jen nedám celer a petržel a ani rajčata.Místo rajčat přidávám ,když dusím řepu na másle 2 PL raj.protlaku nebo kečupu.Mrkev na másle podusím a vše i řepou přidám najednou do vývaru,dám koření do vajíčka(nádobka do které se dává sypký čaj),nechám povařit a přidám maso , brambory nadávám.Nemusí se zahušťovat,protože je to samo o sobě dost hutné.Je vynikající a na talíři kopeček smetany.

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka boršč boršč z červené řepy borč z červené řepy borsc s cervenou repou borc-polevka pravy rusky boršč recept borsc polevka boršč bez masa borč polévka recept na pravý ruský boršč polévka boršť polévka borč polevka borsc recept borčš polévky recepty boršč polévka boršč - recept nejlepší pravý ruský boršč boršč-recept recept na polévku boršč ruský bořč

Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso uzené, klobása, zelí hlávkové, mrkev, petržel, celer, řepa červená, cibule, rajče, ocet, sůl, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, sádlo, brambory, smetana

TopRecepty.cz

Boršč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/eEv