Boršč
Boršč je klasická polévka ruské, ukrajinské, ale třeba i polské kuchyně - tam se dokonce jí na Štědrý večer jako slavnostní jídlo. Je plná masa a zeleniny a díky řepě má krásnou barvu. Podáváme ji zalitou smetanou.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 125 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,76 g |
Tuky | 42,66 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 3,15 g |
Sůl | 7,10 g |
Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2008 08:18
Ja dělam to inak.A kolbasa tam vubec ne patři.Ale muže to byt dobri.Jo,boršč bez cukru neni boršč.
2. 12. 2008 21:44
TAK JSEM PRÁVĚ DALA ZA JEDNA ! kdyby to šlo, tak dám jedničky třikrát já odpůrce boršče . . .jsem ho chtěla připravit pro někoho o kom vím, že ho má rád. . . . no a právě jsem zjistila, že ho ve svých X letech taky jím RECEPT JE OPRAVDU VÝBORNÝ !!!!! akorát já trochu nedodržela množství ingrediencí a mám ho hustější, ale výbornýýýýý !
29. 11. 2008 01:49
Mnam k tomu není co dodat.Snad jen to že bych dala více masa a nedávala to sádlo ale jinak výbornýýýý.Vyskouším
4. 11. 2008 23:29
má drahá polovička by pravila - té červené řepy 2 krát tolik., ale taky ho dělám takto. Je výborný.(a té řepy tam fakt dávám 2 krát víc)
4. 11. 2008 23:26
Mńam, vyzkoušíme
12. 10. 2008 17:22
jak to popisuje lenka je to fakt originál,je to skoro opravdu ruský a je to super
takhle to znam taky a můžu doporučit
Lenko posílej další
karel kdve
takhle to znam taky a můžu doporučit
Lenko posílej další
karel kdve
23. 9. 2008 10:33
U nás se každoročně dělá boršč,když nám doroste řepa na zahradě.Dávám také kosti a maso na polévku,jen nedám celer a petržel a ani rajčata.Místo rajčat přidávám ,když dusím řepu na másle 2 PL raj.protlaku nebo kečupu.Mrkev na másle podusím a vše i řepou přidám najednou do vývaru,dám koření do vajíčka(nádobka do které se dává sypký čaj),nechám povařit a přidám maso , brambory nadávám.Nemusí se zahušťovat,protože je to samo o sobě dost hutné.Je vynikající a na talíři kopeček smetany.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 11 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 21 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 28 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 55 minutami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 8 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá červená řepa: Zachutná vám s kozím sýrem, balzamikovým octem i s čokoládou
Boršč se připravuje na více způsobů. Výtečně chutná bez masa, s masem nebo s fazolemi
Jak uvařit dobrý boršč a co do něho patří? Nesmí chybět červená řepa. Máme pro vás výborný recept a názorné video
Další recepty
Tématické fráze: polévka boršč boršč z červené řepy borč z červené řepy borsc s cervenou repou borc-polevka pravy rusky boršč recept borsc polevka boršč bez masa borč polévka recept na pravý ruský boršč polévka boršť polévka borč polevka borsc recept borčš polévky recepty boršč polévka boršč - recept nejlepší pravý ruský boršč boršč-recept recept na polévku boršč ruský bořč
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso uzené, klobása, zelí hlávkové, mrkev, petržel, celer, řepa červená, cibule, rajče, ocet, sůl, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, sádlo, brambory, smetana
Boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/eEv
67 názorů