Boršč

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Polévky 64 názorů

Suroviny

30 dkg hovězího masa
30 dkg vepřového masa
30 dkg uzeného masa
2 klobásy
20 dkg hlávkového zelí
1 velká mrkev
1 kořen petržele
10 dkg kořene celeru
20 dkg červené řepy
1 velká cibule
2 rajčata
1 lžíce octa
sůl
pepř
celé nové koření
3 bobkové listy
1,5 l vývaru z masa
lžíce sádla
2 větší brambory
smetana
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme maso doměkka. Vyjmeme jej a necháme vychladit na talíři.

  2. Do hrnce dáme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer na kostičky, osolíme, zalijeme trochou vývaru (z vařeného masa) a vaříme.

  3. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčata na kousky, sádlo, ocet.

  4. Asi po 10 minutách přidáme nakrájené zelí na nudličky, zbytek vývaru, brambory na kostičky a uvaříme doměkka.

  5. Nakonec přídáme nakrájené vařené maso, klobásy na kolečka, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme. Na talíři si každý nalije do polévky smetanu.

Poznámka

V receptu byl původně masox, ten tam být nemusí. A také jsem vymazala, že se maso vaří v tlakovém hrnci. To samozřejmě záleží na vás, jak jej uvaříte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 038 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč

  • spagetka spagetka

    má drahá polovička by pravila - té červené řepy 2 krát tolik.:-p;-), ale taky ho dělám takto. Je výborný.(a té řepy tam fakt dávám 2 krát víc)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mńam, vyzkoušíme :-p

    Odpovědět

  • kdve@centrum.cz kdve@centrum.cz(neregistrovaný)

    jak to popisuje lenka je to fakt originál,je to skoro opravdu ruský a je to super:yes:
    takhle to znam taky a můžu doporučit:-!:-!:-!
    Lenko posílej další:-)):-)):-))
    karel kdve

    Odpovědět

  • janatka janatka

    U nás se každoročně dělá boršč,když nám doroste řepa na zahradě.Dávám také kosti a maso na polévku,jen nedám celer a petržel a ani rajčata.Místo rajčat přidávám ,když dusím řepu na másle 2 PL raj.protlaku nebo kečupu.Mrkev na másle podusím a vše i řepou přidám najednou do vývaru,dám koření do vajíčka(nádobka do které se dává sypký čaj),nechám povařit a přidám maso , brambory nadávám.Nemusí se zahušťovat,protože je to samo o sobě dost hutné.Je vynikající a na talíři kopeček smetany.

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: polévka boršč boršč z červené řepy borč z červené řepy borsc s cervenou repou borc-polevka pravy rusky boršč recept borsc polevka boršč bez masa recept na pravý ruský boršč borč polévka polévka boršť polévka borč polevka borsc recept polévky recepty boršč nejlepší pravý ruský boršč borčš polévka boršč - recept recept na polévku boršč boršč-recept ruský bořč

Zapomněl/a jsem heslo