Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny5,52 g
Tuky12,28 g
Vláknina18,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,45 g
Sacharidy57,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev dáme olej a lehce v něm osmahneme očištěné cibulky. Když zesklovatí, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Krok 2: Přilijeme sojovou omáčku a ocet balsamiko, provaříme, ochutíme kečupem a chilli omáčkou a necháme zredukovat. Když z pánve přestane "čpět" ocet a omáčka je mírně zahoustlá, máme hotovo. Krok 3: Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo i jako samostatné jídlo s opečeným toustem.

Zveřejněno 8. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBLN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBLN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Yanez: díky za poučení:-D

Recept je příliš složitý. Balsamiková redukce se dělá jednodušeji (jen balsamico a cukr) a hlavně samostatně - bez cibulek. Cibulky, nebo cokoliv jiného se pak redukcí přelijí při podávání. Balsamiková redukce má typickou, sladko-kyselou chuť a používá se na saláty, jako omáčka k rybám nebo masu.

:-O:-O tohle mi uniklo:-O jak mohlo:-//:-?:-D
vypadá to fantasticky:yes::yes: dělala jsem něco podobného, ale tak krásné to nebylo:-8;-) přidávám bodík a ukládám;-):-):yes:

Jana: tak to jsem opravdu nezkoušela, ale myslím, že za pokus by to určitě stálo.Každopádně to snad nemůže být nedobré....;-)

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat...je možné použít cibulky koupené v nálevu? Děkuji :-)

Krááááása!!!:-K

Kadlíku máš pravdu! Musela jsem to hned vyzkoušet a...není to špatné, ale je to přece jen "náhražka". Zkrátka příští rok budou cibulky na zahrádce kralovat;-). Jen nevím, jak to udělat, protože svoje místo tam musí mít i cuketa, okurky, rajčata, hřášek....:-D:-D No, a taky kytičky...http://www.toprecepty.cz/album.php?id=1658 :-K

velice zajímavé, efektní.... prostě bomba!:yes: myslím, že rozčtvrcené cibule by nebyly to pravé ořechové... Tohle je akorát na šalotku!!!

Tak to musí být ňamka určitě vyzkouším:yes::yes:+23

Dávám velice ráda dvacítku-je to báječné:-K:-p+20:yes:

Ty brďo..:-O teda..to musí být žraso!!:-p:yes:

Moc se mi to líbí:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
balsamikova omacka, balsamico redukce, jak zkaramelizovat cibulku, cibulka k masu, redukce omáčky, redukce z balzamikového octa, redukce k masu, cibulky v balzamiku, cibulky balsamico, jak zkaramelizovat cibuli, redukce balsamico, balsamico redukce recept, zkaramelizovat cibulku, cibulky, cibulka s balsamikem, balsamico redukce recepty, cibulka v balzamiku, redukce sojova omáčka, jak na redukci omáčky?, jak skaramelizovat cibulku

Suroviny:
cibulka, olej, cukr, omáčka sojová, ocet balsamiko, kečup sladký, omáčka chilli, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu