Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 404 kJ / 1 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,83 g |
Tuky | 71,21 g |
Vláknina | 24,73 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 321 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 30,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, zakápneme olejem a dáme odležet.
Krok 2: Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Co se vejde hříbků, zabalíme do masa a upevníme párátky.
Krok 4: Na sádle zlehka orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout.
Krok 5: Přisypeme zbytek nachystaných hříbků, kmín, podlejeme částí vývaru a dusíme pod poklicí.
Krok 6: Dusíme, podléváme a otáčíme maso, dokud nemáme maso měkké.
Krok 7: Maso dáme stranou a zbytek zahustíme jíškou připravenou z mouky a sádla.
Krok 8: Dobře provaříme, odstavíme a vmícháme smetanu.
Krok 9: Maso vrátíme do omáčky, aby bylo teplé.
Zveřejněno 1. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbařův sen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXnl
Moje poznámka
Houbařův sen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXnl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 25 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 36 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
závojenka olovnatá,
sen o houbach,
závojenka olovnatá fotografie,
muchomůrka olovnatá,
hřib závojenka olovnatá,
zavojenka olovnata hřib,
houbařův řízek,
zavařené ryzce,
letní sen ecept,
houbařův řízek recept,
ťop hřiby rusava,
závojenky olovnatá,
houby závojenka olovnatá,
sny o houbách,
závojenka olovnatá fotka,
fotka závojenka olovnatá,
dort kosik s houbami,
závojenka ryba,
závojenka olovnata fotky,
- závojenka olovnatá
Suroviny:
kýta vepřová,
houba hřib,
vývar,
smetana zakysaná,
sádlo,
cibule,
kmín drcený,
česnek,
pepř,
sůl,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (20)
Děkuji
Svetluš a znáš a sbíráš ryzce černohlávka? Já se teď dověděla, že ho u nás je v Jizerkách plno, že se urodil.Muž mi teda řekl, že ho nesbírá, ale že ho vyzkoušíme. Soused přinesl nádherně barevnou zavařenou směs i s touhle houbou
Nofrona: promiň, že se tu pod receptem tak rozkecávám, když tak to smažu
Když mi bylo sedm let, přinesla nám stará Matušková (sousedka, asi to myslela dobře) plný košík "masáků", ať si je usmažíme. Byla to závojenka olovnatá...první začali zvracet bratři mojí maminky, kterým bylo kolem dvaceti, potom máma, všichni rychle pili mléko, do mě a ségry, tehdy tříleté (!) ho také lili, pak nás jiný soused vezl do písecké nemocnice, následoval výplach žaludku a hospitalizace. Psala o tom i Jihočeská pravda a babičku, která houby jen smažila a házela na stůl, nazvali "babička-travička" (ačkoli to měla být spíš stará Matušková). Přežili jsme všichni, ale dáváme si sakra pozor.
Nevěděla jsem jak to pojmenovat a při tom jak každý druhý tu píše, že nerostou, tak sen je celkem trefné
A bylo to vážně dobré, synek odcházel od stolu a jen poznamenal, dnes ses vyznamenala
mlsoun: že ne
akorát nechat zdát,nerostou