Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 15 142 kJ / 3 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,85 g |
Tuky | 213,62 g |
Vláknina | 14,64 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 7,60 g |
Sůl | 19,00 g |
Sacharidy | 370,95 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2023 12:22
Simona Skolakova: moc děkuji
19. 1. 2023 21:01
zujali: zkusila jsem zkopírovat tady ze stránek
Demi-glace [demiglas]
yanull yanull
Demi-glace
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální kuchaři k zesílení masové chuti. Jedná se o velmi dlouze tažený vývar z kostí a zeleniny, zredukovaný na hustotu sirupu. Může se zamrazit. V domácích podmínkách lze využít tvořítka na led, vývar je potom kdykoli k dispozici.
Demi-glace [demiglas]
yanull yanull
Demi-glace
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální kuchaři k zesílení masové chuti. Jedná se o velmi dlouze tažený vývar z kostí a zeleniny, zredukovaný na hustotu sirupu. Může se zamrazit. V domácích podmínkách lze využít tvořítka na led, vývar je potom kdykoli k dispozici.
19. 1. 2023 20:27
Mám takovou asi zvláštní otázku. Co je to demi glas?
12. 6. 2013 21:41
Jééé tohle na mě juklo z náhodných - už podle fota jsem věděla, kdo v tom má prsty - teda vařečku Ukládám, slaninu a švestky v jakékoliv podobě máme rádi a taková rychlovka se vždycky hodí
15. 8. 2012 20:05
Tak to jsi mi, Ivanko, udělala radost. Moc mě těší, že chutnalo.
Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...
Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...
15. 8. 2012 19:53
Eliza:Tak dneska jsem gnochi podle Tvého receptu udělala na večeři,vůbec nic nezbylo, prý mohou být častěji, dík za báječný recept.
15. 8. 2012 19:18
Eliza: tak teď jsi mě rozesmála.. nahlas, protože tu "strašnou" hrubku jsem přehlídla jak družstevní lány a všimla si jen toho absentujícího "n!" u Ann, ale tys to vlastně konpenzovala tím nadbytečným.. teď jsem se do toho zamotala zcella
ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit
ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit
15. 8. 2012 19:01
rebeka: Děkuji Ti, milá má, teď budu mít řády dva. Fakt, jeden mi před lety udělil buď Jenda nebo Colombo..., už nevím, který z těch dvou super kluků...
Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý" Ale s tou Aničkou...asi by tam měla být ta en dvě, ale to jsem zazdila ouplně. Ouplnně
Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý" Ale s tou Aničkou...asi by tam měla být ta en dvě, ale to jsem zazdila ouplně. Ouplnně
15. 8. 2012 18:51
Eliza: tento receptík, který je přesně dle mého gusta, mě nějak unikl, ale upoutal mě tvůj komentík s "příšernou hrubkou", jestli myslíš to chybějící "n", tak toho si určitě nikdo ani nevšiml to jsou tu onačejší pravopisné "skvosty"
za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté
+1
za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté
+1
15. 8. 2012 18:39
Jarunko, děkuji.
Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.
Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.
15. 8. 2012 18:21
krása a určitě dobrota
15. 8. 2012 17:08
Jsem ráda, že se recept líbí. Je to trošku nezvyklé, ale chutné.
Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...
Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...
15. 8. 2012 16:49
Hm, Elizo, to vypadá velice náramně. To by nám doma chutnalo. Malá má gnoči moc ráda a já také. Hm, vyzkouším.
14. 8. 2012 20:19
Eliza:tu chuť si dokonale představím gnocchi připravuji vcelku pravidelně a se slaninou snad ještě pravidelněji tzv "valašské" se zelím trnčená bude příště podle zdejších rp vařím pravidelně i dnes
14. 8. 2012 20:13
Podle báječných fotek to musí chutnat velice dobře+7Eli v té omáčce si dovedu docela živě představit přes noc zaležené velké červené fazoleJsem hrozná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 17 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 33 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 54 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: trnčená omáčka gnocchi recepty gnocchi recept gnocchi smažené smazene gnocci smažené gnocchi jak se vaří gnocchi noky recept prima vařečka recepty 2012 recept gnocchi gnocchi se slaninou gnocchi se zelím a slaninou gnoci jidlo gnocchi čti gnochi se švestkovou omáčkou omacka.co se hodi ke kyselému zelí gnocchi co mám ráda recepty omáčka na noky recept na noky omacka k nokum
Suroviny: gnocchi, slanina anglická vcelku, cibulka zelená, sůl, povidla švestková, demi glace, voda, ocet, solamyl, pepř, sůl
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
24 názorů