Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 142 kJ / 3 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,85 g |
Tuky | 213,62 g |
Vláknina | 14,64 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 7,60 g |
Sůl | 19,00 g |
Sacharidy | 370,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme).
Krok 2: Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava.
Krok 3: Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti.
Krok 5: Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.
Zveřejněno 14. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
Moje poznámka
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s tvarohem
habis před 10 minutami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 25 minutami
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Patnikarka před 48 minutami
Kefírový koláč
Wikki před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Jitka Z před 1 hodinou
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 3 hodinami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
trnčená omáčka,
gnocchi recepty,
gnocchi recept,
gnocchi smažené,
smazene gnocci,
smažené gnocchi,
jak se vaří gnocchi,
noky recept,
prima vařečka recepty 2012,
recept gnocchi,
gnocchi se slaninou,
gnocchi se zelím a slaninou,
gnoci jidlo,
gnocchi čti,
gnochi se švestkovou omáčkou,
omacka.co se hodi ke kyselému zelí,
gnocchi co mám ráda recepty,
omáčka na noky,
recept na noky,
omacka k nokum
Suroviny:
gnocchi,
slanina anglická vcelku,
cibulka zelená,
sůl,
povidla švestková,
demi glace,
voda,
ocet,
solamyl,
pepř,
sůl
Komentáře (24)
Demi-glace [demiglas]
yanull yanull
Demi-glace
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální kuchaři k zesílení masové chuti. Jedná se o velmi dlouze tažený vývar z kostí a zeleniny, zredukovaný na hustotu sirupu. Může se zamrazit. V domácích podmínkách lze využít tvořítka na led, vývar je potom kdykoli k dispozici.
Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...
ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit
Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý"
za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté
+1
Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.
Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...