Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Suroviny
Porce: 2,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 685 kJ / 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,15 g |
| Tuky | 1,83 g |
| Vláknina | 36,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 65,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.
Krok 2: Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Moje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kinder řezy
Ashelin před 37 minutami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 3 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 4 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 5 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 6 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 7 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 7 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 7 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 8 hodinami
Tématické fráze:
jarka prostá na facebooku,
jak uvařit bigus,
bigus z kolena,
rajčatová polévka,
mramorová buchta
Suroviny:
mrkev,
kapusta,
kedlubna,
brambory,
cibule,
cibulka lahůdková,
květák,
celer,
petržel,
rajče,
cuketa,
fazolky zelené,
česnek,
protlak rajčatový,
libeček,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (8)