Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Suroviny
Porce: 2,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 685 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,15 g |
Tuky | 1,83 g |
Vláknina | 36,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 65,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.
Krok 2: Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Moje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 47 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jarka prostá na facebooku,
jak uvařit bigus,
bigus z kolena,
rajčatová polévka,
mramorová buchta
Suroviny:
mrkev,
kapusta,
kedlubna,
brambory,
cibule,
cibulka lahůdková,
květák,
celer,
petržel,
rajče,
cuketa,
fazolky zelené,
česnek,
protlak rajčatový,
libeček,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (8)