Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.
Krok 2: Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.
Krok 3: Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Moje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
jedlé houby václavka recepty,
mražené václavky,
jak vypadá houba václavka,
vaclavky mražené,
smažené václavky,
václavky recepty,
rizoto s vaclavkami,
václavkové rizoto,
vaclavky rizoto,
jak vypadá václavka,
václavka,
tepelná úprava václavek,
recepty z vaclavek,
vaclavky recept,
václavky s rýží,
úprava václavek,
smažené rizoto,
jedlé houby václavka smaženice,
recept vaclavky,
recepty s václavek
Suroviny:
houby václavky,
rýže,
zelenina,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
vývar,
sýr tvrdý,
olej
Komentáře (16)
Jani,vypadá to moc hezky
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...