Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z václavek

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

7. 10. 2012 14:23

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 359 kJ / 564 kcal
Bílkoviny17,64 g
Tuky1,56 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy112,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Magdalenka se mne ptala, co zamýšlím s václavkami, které viděla na obrázku u mého receptu smažených bedel. Tak tady je odpověď, Magdi:-).. Já můžu buď maso se zeleninou, nebo přílohu-mimo brambor a knedlíků, ale bez masa. Bylo to skvělé. Pokud nasbíráte václavky, vyzkoušejte:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marciana

4. 10. 2021 11:48

vynikajicí, chutné, milovníkům hub doporučuji

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 11. 2012 19:41

magdalenka: klidně jsi mohla přidat, jak píše spagi, nejsme na výstavě a já poslední dobou taky zápasím s fotkama;-)

spagetka spagetka

17. 11. 2012 17:35

magdalenka:Magdi, tu nejsme na soutěži o fotkách. Ale dobře, pochutnali jste si? O tom to jééé ;-);-);-)

magdalenka magdalenka

17. 11. 2012 17:33

Včera som robila, chcela som pridať foto, ale nepridám, ryžu som mierne rozvarila, takže neestetické...a v chladničke sa nachádzalo od leta to pikantné zelí s cesnakom a feferonkou, stálo to bolo jedlé. Stratilo mierne farbu aj říz, ale k rizotu v pohode...;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

9. 10. 2012 19:39

:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 10. 2012 12:55

magdalenka:Dělávám jako Ty,Magduško,jen si to ještě víc usnadním,že tu rýži uvařím v papiňáku:-DVšak mě už trošku znáš;-):-D:-D
Jani,vypadá to moc hezky:-K+6:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 10. 2012 11:03

Radulinka6: no, tlakáč proto, abych to měla opravdu pořádně uvařené, jak píše Andrea, václavky musí projít pořádnou tepelnou úpravou. Pak se ještě tepelně upraví v troubě a je to fakt delikatesa.;-)

Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?:-)Ony tam nakonec nejsou nějak vidět:-)), ale tomu jídlu daly super chuť;-) a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně:-p

rebeka rebeka

8. 10. 2012 08:48

moc pěkně to vypadá, jak je to naservírováno:-p;-):-):yes::yes:

magdalenka magdalenka

8. 10. 2012 08:34

Pekné...:yes: u mňa ešte nerastú, ale príde čas o pár dní...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...;-)

1974andrea 1974andrea

8. 10. 2012 08:21

Radulinka6:Václavky by měly minimálně 20 minut procházet varem, jinak jsou mírně jedovaté;-)

dzungila

7. 10. 2012 23:17

Jani, prima nápad!:yes: Akorát já bych si musela vyďoubat ty červený fazolky.:-8 Ale což, je spousta druhů mražených zelenin. Takže - :yes: bodík.

Radulinka6 Radulinka6

7. 10. 2012 22:48

Jani vypadá to lákavě,akorát jsem nepochopila ten papiňák.Já dělávám z václavek držkovku,ale zase ji tak dlouho nevařím.Jinak super nápad,taky dělávám rizoro z houbama.:-p:yes:

Tom Beyk Tom Beyk

7. 10. 2012 21:49

Z václavek dělám jen falešnou drštkovou ale tohle musí být delikatesa:-*:-p:yes:. Jestli ještě letos najdu budu muset vyzkoušet.:-! Máš to nádherně nazdobené:yes:. Nevařilas v Alkronu:-?

bara

7. 10. 2012 21:34

rizoto je hezke. Pr:yes:oc nema bod????

Jana Mašindová

7. 10. 2012 15:28

Toto rizoto mne zrovna neoslovilo. Když už houbičky do rizota, ta hřibovité.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jedlé houby václavka recepty mražené václavky jak vypadá houba václavka vaclavky mražené smažené václavky václavky recepty rizoto s vaclavkami václavkové rizoto vaclavky rizoto jak vypadá václavka václavka tepelná úprava václavek recepty z vaclavek vaclavky recept václavky s rýží úprava václavek smažené rizoto jedlé houby václavka smaženice recept vaclavky recepty s václavek

Suroviny: houby václavky, rýže, zelenina, cibule, sůl, pepř, kmín mletý, vývar, sýr tvrdý, olej

TopRecepty.cz

Rizoto z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2JW