Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Předsametový vlašák

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

5. 2. 2013 15:03

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 891 kJ / 1 647 kcal
Bílkoviny67,02 g
Tuky115,10 g
Vláknina33,63 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 3,54 g
Sůl8,27 g
Sacharidy70,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 10. 2021 21:17

oring: Zde na TR máme taktéž recept podle ČSN z roku 1976. ;-)

oring

28. 10. 2021 18:19

radekhk: Je to přesně tak,jak říkáte. Je to ČSN 50142 vlašský salát v množství 10kg. Tedy vyděleno 10ti se vyrobí 1kg. Já suroviny na 1kg násobím 1,3 koeficientem a tím získám zcela zaplněný kelímek od jogurtu 1kg. Zde je odkaz na přesné složení a postup. www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html

radekhk radekhk

17. 10. 2021 12:11

Předsametový vlašák se dělal podle ČSN a měl přesně stanovéné množství surovin...dělal se tenkrát z výrobního salámu který dneska neseženete v takové kvalitě a žádné pomazánkové máslo tam nikdy nebylo...jako nemusí to být úplně špatné,ale asi bych šel na půl přece jen s majonezou,ale jen názor :-)

BlaV.

22. 12. 2018 21:57

Zuzana: přesně spousta věcí tam nepatří - vážených 10 dkg "vlašáku" s křupavou houskou = výborný oběd v bufetu v době studií

Dajda Dajda

1. 12. 2017 18:06

jasmina: Jak jste na to přišla? :-O Pomazánkové máslo se objevilo někdy v 70 letech minulého století!

Vždyť to tady je, nepřečetla jsem si to!

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 12. 2017 15:37

casino: :-D:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 12. 2017 15:37

jasmina: pomazánkové máslo existovalo i před sametem;-)

casino casino

1. 12. 2017 15:32

jasmina:
Ba ne!
Už 1977 :-)

jasmina

1. 12. 2017 15:19

Pomazankové máslo se začlo vyrábět v roce 2014.

Zuzana

1. 5. 2016 18:24

Ale houby! V předsametovém vlašáku, nebyly ani vajíčka, ani gothaj, ani glutasol. Mám původní velkovýrobní normu s rozpisem na 10kg. Nikomu bych neradila dávat tam dnešní gothaj, pokud to nechce zmrvit. Pěkně slušnej šunkovej salám na kg salátu cca 230g, 350g brambor a nezapomenout lžičku worchesteru!

Jiřin

22. 12. 2015 14:41

Zkuste toto. Mám to ověřené, a je to ten pravý.
www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html
:-)

hospodyne

9. 6. 2015 19:40

:-(

hosta hosta

9. 6. 2015 17:09

Dobrý salát, nevím jestli jako předsametový vlašák, ale to pomazánkové máslo v základu je super:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci vlašak vlašák vlašák recept domácí vlašák recept recept na vlašák recept na domácí vlašák retro vlašák vlasak na chlebicky pravy vlašak recepty na vlašák pravý domácí vlašák recept vlašák vlašák z pomazánkového másla jaktak.cz vlašak salat pomazánka z gothajského salámu jak udělat vlašák jak se dělá vlašák recepty vlašák recepty vlašak pmaznka

Suroviny: salám gothaj, mrkev, petržel, celer, brambory, okurky sterilované, cibule, vejce, pomazánkové máslo, majonéza, cukr moučkový, sůl, pepř, glutasol, hrášek sterilovaný, hořčice, kapie sterilovaná

TopRecepty.cz

Předsametový vlašák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJkV