Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 988 kJ / 1 192 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,05 g |
| Tuky | 47,16 g |
| Vláknina | 19,43 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 51,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa dostáváte chuť na buráky.
Krok 2: Přidejte nakrájenou cibuli a duste s masem dozlatova. Vložte na kostičky nakrájená rajčata. Přidejte rajčatový protlak a povařte (pokud je protlak příliš kyselý, doslaďte cukrem).
Krok 3: Přilijte arašídové máslo rozředěné s trochou vývaru. Důkladně směs rozmíchejte, aby se vám netvořily hrudky. Zbývající zeleninu nakrájejte přidejte i s bobkovým listem do omáčky. Duste asi 50 minut. Podávejte s rýží.
Zveřejněno 8. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQLm
Moje poznámka
Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQLm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Tématické fráze:
mafé,
hovězí ragů,
gambia jídlo recepty,
recepty senegal,
jídlo gambie recept,
vařené hovězí s omáčkou,
mafe recept,
hovězí ragú recept,
vařené hovězí,
arašídová omáčka mafe,
domácí chleba ze senegalu,
svatojánský guláš,
kuřecí jídla z gambie,
recepty hovězí ragů,
hovězí omacka,
vařené hovězí maso recepty,
recept na hovězí ragů,
mafe,recept,
recept ragú,
mafé recepty
Suroviny:
maso hovězí,
máslo arašídové,
cibule,
česnek,
rajče,
protlak rajčatový,
mrkev,
brambory,
lilek,
paprika sušená pálivá,
olej arašídový,
vavřín,
voda,
sůl,
pepř,
masox
Komentáře (7)
Jmenovalo se to "Mafé". Když jsem řekl, že vždyť je to Eintopf nebo guláš se zeleninou, tak se mně ptali, co je to guláš. (Byli moc černí, jenomže já nejsem rasista a tak jsem tam vešel. Dalo se to jíst...)
Jana Remkova: Ve francouzské encyklopedii Dictionnaire Français Larousse je pod heslem mafé uvedeno toto: "Africký pokrm. Maso v arašídové omáčce." Mafé je prostě mafé.