Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Po dvou minutách vypneme plamen a necháme celou směs v klidu vychladnout.
Pote ji nalijeme do cedníku, který jsme vystlali plátnem a necháme vykapat. Krok 3: V plátnu zůstane cca 150 g smetanové riccoty, chuťově se blížící k mascarpone. Syrovatku můžeme dále použít např. do těst. Krok 4: Jelikož nemám teploměr, zkoušela jsem dle rad na internetu vyrobit ricottu bez něho a podařilo se. Ovšem není až tak hrudkovitá, jak bych si představovala. Také jsem použila kupované 3% mléko. Příště zkusím tučnější. Krok 5: Metoda bez teploměru: Krok 6: Mléčnou směs bedlivě sledujeme. Pokud se nám na povrchu začne táhnout škraloup a po obvodu se tvoří jemné bublinky, je správný čas na citronovou stavu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Moje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Nejnovější recepty
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 35 minutami
Cuketové špízy se sýrem feta
Přidáno před 1 hodinou
Rýžové karbanátky s topinkami
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové müsli tyčinky
Přidáno před 3 hodinami
Sépiové černé špagety s krevetami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 50 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 2 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 2 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 3 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 3 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 4 hodinami
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 4 hodinami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 4 hodinami
Tématické fráze:
riccota,
ricotta,
ricotta recepty,
domácí riccota,
domácí riccota ze syrovátky,
recepty riccota,
domaci vyroba ricotty,
riccota recepty,
ricotta výroba,
jak vyrobit sýr ricotta,
ricotta recept,
recept riccota,
sýr riccota kde koupit,
rikota,
ricotta ze syrovátky,
kde koupit sýr ricotta,
výroba ricotty ze syrovátky,
domácí výroba sýrů ricotta,
ricota,
jak se dělá ricotta
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana,
sůl,
šťáva citronová,
kyselina citronová,
Komentáře (61)
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
...ach bože, sirovátka!!!
Nemusí být každý zbožíznalec
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky