Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

18. 2. 2010 20:59

Jsi šikula;-):yes:

Míša

17. 2. 2010 21:12

No chybama se člověk učí..sedla sem do auta a jela pro další vajíčka..musela jsem proste ten PUNČOVÝ ŘEZ zdolat :-p a na podruhý se mi poved vypadá moc dobře..i kdyz jsem do toho dala malou lžičku kypřícího prásku vypadá skvěle..

zizala zizala (moderátorka)

17. 2. 2010 20:19

Tyhle řezy znám, jsou bezva. Postup je napsaný srozumitelně, i když ne úplně polopaticky. Ale neočekávala bych, že se do takových řezů pustí úplný začátečník. Takže pokud se Míše něco nepovedlo, měla by chybu hledat u sebe ;-)

cathleen cathleen

17. 2. 2010 19:46

Míšo neregi., než něco odsoudíš jako naprd, nejdřív se koukni po chybce:-//
Těsto se peče na klasicky velkém plechu. Prášek tam nepatří, piškot má být nízký, NEPROŘEZÁVÁ SE, ale celý plát se rozkrojí na polovinu. Mělas dobře vyšlehaná vejce s cukrem (do světlé pěny)???
Zákusek jsem dělala několikrát, vždy vyšel a v naší rodině je oblíbený....

miša

17. 2. 2010 14:04

muj plát nemá ani cetimetr ..asi jsem tam mela dat kyprici prasek:-(

mirca75 mirca75

17. 2. 2010 13:17

Míšo(neregi.):-)nevím jak tvůj korpus vypadal,ale tady se nepíše,že je máš proříznout,ale každý rozříznout:-! po délce na dvě poloviny;-).

míša

17. 2. 2010 13:07

dost me naštvalo když jsem to dala na plech tak sem nemela ani vrstvu na to abych to rozřízla..co takhle prášek o pečiva?Není tu napsaný ani na jaký plech jak velký to dát nic..PEKNĚ naprd

Vendy

12. 2. 2010 14:17

Dnes jsem vyzkoušela recept, je výborný..cukru je tam víc, ale rozvar jsem nepoužila všechen a taky to jde..jsem diabetik a i tak sladký zákusek si s klidem dám..chválím ještě jednou...:yes:

cathleen cathleen

18. 12. 2009 18:56

:-)Rendulko, ano, jsou hodně sladké....ale jsou to punčové řezy - takové, jaké si koupíš v cukrárně. A těch přece taky nesníš celý plech, ale jeden, maximálně dva kousky:-))
Tyhle jsou vhodné spíš jako cukroví na nějakou oslavu, kde je vás hodně nebo teď, na vánoce. Vydrží.;-)

rendulka rendulka

18. 12. 2009 15:15

vypadají krásně.Tak jsem se do nich pustila,i jsem si koupila barvivo.Upekla jsem růžovou placku jako první a mezitím jsem připravovala na povar.Když jsem navážila tu hromadu cukru+cukr v těstě,tak jsem váhu vypla,cukr vrátila zpátky,těsto z trouby srolovala na roládu,z mrazáku vyndala jahody,rozdělám je s tvarohem do tý rudý placky.Pro mě ten recept není i když jsem manžela chtěla potěšit,ale přez půl kila cukru,to je moc.

sarinka.j

25. 10. 2009 13:14

Ahoj dámy! Chválím recept, je opravdu dobrý a rychlý, jen bych si dovolila navrhnout malé vylepšeníčko ;-)
Místo cukrového rozvaru používám SMĚS SIRUPU (zahradní směs, malina....) A RUMU.:-p Přidám dvě lžíce cukru a šťávu z jednoho pomeranče a pak v tom růžový plát prostě vymáchám. Je to fakt lahůdka, kdo máte náladu, zkuste to:-!

annette

1. 7. 2009 19:54

Výborný výborný výborný výborný :-)

cathleen cathleen

25. 5. 2009 10:18

Rozvaru bylo v původním receptu dvojnásobné množství:-))už tehdy jsem ubrala.....no a dám ho téměř úplně všechen, řezy jsou hodně sladké, ale příjemně mokré a taky - není to buchétka, ale zákusek, takže 1-2 kousky tak sladkého nikoho nezabije:-D
A jsem moc ráda, že chutná:yes:

pipre pipre

24. 5. 2009 15:01

Juj, ten vypadá strašně hezky!!! :-* Punčový zákusek patřil vždy k mým nejoblíbenějším a jsem moc ráda, že je tady a že si ho mohu upéct sama. Díky za recept. Už ukládám a plusíkuji :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 5. 2009 14:21

Verčo, rozhodně jsi dobrá, kam se hrabu, nevím, jestli bych měla odvahu to udělat;-)

1 15 16 17 18 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG