Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

4. 5. 2013 12:37

Tereza Hrušková:Jestli mohu,tak odpovím,mám plech stejný a bylo to úplně akorát,takže s chutí do toho!!;-)

Tereza Hrušková

3. 5. 2013 16:26

dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda těsto vyjde na celý plech (40 x 32 cm) děkuji za odpověď ;-)

janatka janatka

2. 5. 2013 14:58

Skvělé:-p;-):-K,já jsem dala punčové aroma,ale ono je to jedno jestli rum nebo punč,to byla dobrůtka já tyto řezy zbožňuji!!Fotečku dodám!!

Ivana79 Ivana79

30. 4. 2013 16:17

+67:yes:sú naozaj ako z obchodu a sú výbornééé:-*:yes:

katy66

27. 4. 2013 19:39

Zravim vsechny z dalekeho spanelska,musim uznat ze ze zacatku jsem myslela,ze puncak vyrobit doma je nemozny.Ale omyl,recept je vynikajici je to muj nejmilovanejsi zakusek z dob v cechach,dekuju za vynikajici recept,povedl se na jednicku.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

19. 4. 2013 10:16

Punčáky máš krásné:-K. Dělala jsem včera, jen mi zbyla většina rozvaru. To se snad nedá na ty dva pláty (píšeš na druhý a třetí) užít tolik sladké vody?! A polevy mi stačila taky půlka:-8.
Ale jsou výborné a moooc hezké:yes::yes::yes:

cathleen cathleen

3. 4. 2013 09:29

maki: :-) píšu to v komentářích kousek níž (a dopíšu i do receptu, ať už nikdo nemusí hledat nebo ptát se;-) ):
péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit;-)

maki

1. 4. 2013 13:47

muzu se zeptat na jakou teplotu a cca dlouho mam pect testo? dekuji:-)

Olik

15. 2. 2013 23:41

Nejsem žádná dokonalá kuchařka, ale povedly se, už počtvrté :-) Dámy, kterým nejde piškot, je to hlavně o trpělivosti, při vaření se nesmí spěchat a tady to platí dvojnásob :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2012 21:37

Scarletka: No tohle,až mě píchá v boku,jak bych si jeden,dva,tři ..... nabídla,a ty luxusní fotečky co upekly i ostatní!:-p:-p:-p:-D

Scarletka

30. 11. 2012 20:16

Punčák já miluju, myslím, že to byl snad první zákusek, který jsem ochutnala. A také jsem u něho zůstala, vždy když jsem někde na oslavě - je to první věc, kterou ochutnám. Tak mi to nedalo a našla jsem si recept na internetu, zaujal mě ten Váš! Tak jsem se rozhodla ho udělat! Podotýkám, že nejsem žádná kuchařka, teprve se vším začínám. Začala jsem tím, že jsem si přečetla všechny kometáře. Přiznám se, že jsem opravdu měla strach z toho ZAČAROVANÉHO PIŠKOTU, ale mé obavy se hned rozplynuly, když jsem vylila "hmotu" na plech a ta se mi proměnila v krásně nadýchaný piškot. Teď mi punčák odpočívá v lednici, tak doufám, že mě překvapí jeho chuť!

Takže dámy, nejsem žádná kuchařka, ani cukrářka ani nic podobného. Trik je opravdu v těch vajcách :) míšajte míšajte!!! A pak se vám on odvděčí skvělou chutí. :-K

Děkuji autorko za skvělý recept!!! Připomnělo mi to dětství ;-)

Vendula

16. 10. 2012 09:33

cathleen:
Tak jsem nakonec celkem úspěšně dopekla, i když růžovou placku jsem šlehala klasicky, zvlášť žloutky s cukrem a potom k tomu opatrně sníh a mouku. Těsto skvělé, nadýchané, placku jsme pro změnu upekla trošku méně a dost se mi lepila:-S
A pak jsem úplně zblbla a cukrovou polevu vařila místo míchání za studena...
Každopádně, punčák byl napohled krásný a chutnal:-):yes:Takže mu rozhodně dávám příště ještě jeden pokus a už se určitě podaří na jedničku a nebude mi to trvat celé odpoledne;-)

cathleen

11. 10. 2012 12:01

Vendula: zpočátku (chvilinku) na nižší výkon, aby to nestříkalo, pak došlehám na plný výkon;-)
A ano, placky jsou nizounké, vždyť se pak dávají 4 na sebe!:-)
(Omlouvám se za pozdní odpověď, ale nechodily mi maily s upozorněním na komentáře.)

Vendula

6. 10. 2012 16:07

Ach jo, tak já hlásím špatný výsledek, i po přečtení celé diskuze:-( První várka úplně špatně, ani po 25 minutách šlehání se mi to prostě nevyšlehalo, pořád to bylo řídké a žluté, nahoře trošku pěna. Takže se upekla gumová placka. Druhé šlehání, dala jsem větší rychlost šlehání už od začátku, trošku lepší výsledek, ale určitě ne ten ideální, i když jsem šlehala tak 15minut:-( A druhá placka v troubě minimálně 10minut na 170, placka je trošku lepší,a le i tak hrozně nízká. Tak nevím jestli se pouštět do růžové placky:-S
Je to rychlostí šlehání? Šleháte elektrickým šlehačem na plný výkon nebo na nejslabší???

cathleen

10. 8. 2012 10:25

Michaela Andrlíková: nene, Míšo, piškot se NEPROKRAJUJE, ale celý plát, tak, jak je, se rozkrojí (rozpůlí) na dvě poloviny (plátu) po šířce plechu, které pak přijdou na sebe.

1 7 8 9 10 11 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG