Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 239 názorů

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
a cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 133 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minut, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 491 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • Sarovka Sarovka

    Uloženo, dcera punčové řezy miluje a když vidím tu spoustu komentářů a fotografií, je čas vyzkoušet.:-K

    Odpovědět

  • michaela michaela(neregistrovaná)

    jeste by me zajimalo jak dlouho a na kolik stupnu mam pect

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Jenny: Jani, parádní! Za foto díky:-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    cathleen,přidávám foto,jestli nevadí,mám je i na svém profilu,ale jsou to ty tvoje a já tam mám ještě řez...jsou opravdu moc dobré,mě se líbily,až se naležely,kousíček,co jsem si odložila byl perfektní až na 3 den ráno...:-)):yes:;-)

    Odpovědět

  • buksy buksy(neregistrovaný)

    cathleen:
    Moc děkuju. Určitě brzy vyzkouším.. :-)

    Odpovědět

  • anita anita(neregistrovaná)

    cathleen:já kupuji polevu přímo punčovou ,na slovensku je moc dobrá a bez práce

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Buksy: Tak, tohle by měl být základní recept:
    150 g práškového cukru, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu, lžička solamylu.
    Práškový cukr a solamyl umícháme (utřeme) dohladka s horkou vodou a rumem. Pokud je poleva moc hustá, můžeme několik kapek vody přidat.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Buksy: :-)dělávám ji od oka, ale vydrž, prosím - během dopoledne to vypíšu sem i do receptu z nějaké osvědčené knížky, ju?;-)

    Odpovědět

  • Buksy Buksy(neregistrovaný)

    Můžu poprosit aspoň přibližně o bližší rozpis polevy? R8da bych vyzkoušela, ale nemám vůbec tušení, jak na tu polevu. Smíchat cukr a solamyl, pak přidávat vodu? A toho solamylu asi kolik? Stejně jako cukru, polovinu, pár lžiček.. Nerada bych to tou polevou pokazila a opravdu nemám tušení, jak na ni.
    Děkuju moc.:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Eva: Evi, to mě moc těší, že se řezy povedly:-8:-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    www.toprecepty.czmoc ráda jsem vyzkoušela váš recept a je moc dobrý, vřele doporučuji všem, Jinak já ho peču běžně, jen jsem měla trochu složitější receptík, tak moc děkuji za ten váš je to skvělý a chutný dortík.:-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    cathleen: děkuji Ti velice a u nás jsou vážně moc oblíbené. :-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jana Remkova: Jani, upřímně, tuhle je po mně chtěla jedna kolegyně z práce, jako ne recept, ale abych jí je upekla. Tak to se přiznám, že jsem s díky odmítla, ale doma jim to ráda upeču. A do práce nosím běžně vzorky. . . Neříkej, netroufla, není to složité, jen to tak vypadá. A moc děkuji za chválu i pod cizím receptem - to je od tebe hezké. :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Pajaja: Pavli, paráda:yes::yes: děkuji!

    BILKOVAI, Miquel: opravdu zkuste, taky jsem punčáky milovala (a ještě stále mám ráda), a díky tomu, že jsem je dělávala doma, jsme se jich zajedli (a ušetřili tím spoustu peněz).
    Jsou od stejné autorky jako Štafetky III. (p.L.Šustalová)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pajaja: Nádhera!!! Moc se ti povedly!! Já si na něco takového netroufám:-/

    Odpovědět

1 5 6 7 8 9 10 11 12 16

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Zapomněl/a jsem heslo