Punčové řezy jako z cukrárny
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 524 kJ / 3 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,80 g |
Tuky | 77,60 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,59 g |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 703,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chutnají jako ty kupované :-)
Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -
www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2013 12:37
3. 5. 2013 16:26
2. 5. 2013 14:58
30. 4. 2013 16:17
27. 4. 2013 19:39
19. 4. 2013 10:16
Ale jsou výborné a moooc hezké
3. 4. 2013 09:29
péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit
1. 4. 2013 13:47
15. 2. 2013 23:41
30. 11. 2012 21:37
30. 11. 2012 20:16
Takže dámy, nejsem žádná kuchařka, ani cukrářka ani nic podobného. Trik je opravdu v těch vajcách :) míšajte míšajte!!! A pak se vám on odvděčí skvělou chutí.
Děkuji autorko za skvělý recept!!! Připomnělo mi to dětství
16. 10. 2012 09:33
Tak jsem nakonec celkem úspěšně dopekla, i když růžovou placku jsem šlehala klasicky, zvlášť žloutky s cukrem a potom k tomu opatrně sníh a mouku. Těsto skvělé, nadýchané, placku jsme pro změnu upekla trošku méně a dost se mi lepila
A pak jsem úplně zblbla a cukrovou polevu vařila místo míchání za studena...
Každopádně, punčák byl napohled krásný a chutnalTakže mu rozhodně dávám příště ještě jeden pokus a už se určitě podaří na jedničku a nebude mi to trvat celé odpoledne
11. 10. 2012 12:01
A ano, placky jsou nizounké, vždyť se pak dávají 4 na sebe!
(Omlouvám se za pozdní odpověď, ale nechodily mi maily s upozorněním na komentáře.)
6. 10. 2012 16:07
Je to rychlostí šlehání? Šleháte elektrickým šlehačem na plný výkon nebo na nejslabší???
10. 8. 2012 10:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl
Punčové řezy jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
272 názorů