Frankfurtská polévka

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 116 názorů

Suroviny

40 g sádla
40 g cibule
troška hladké mouky
mletá sladká paprika
vývar
mletý pepř
vegeta
100 ml mléka
100 g tenkých párků
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 149 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a taky krátce osmahneme. Ke konci posypeme paprikou, aby se hezky zabarvila.

  2. Za stálého míchání zředíme vývarem (nebo vodou s Masoxem), povaříme a dochutíme pepřem a vegetou. Přidáme mléko, párky na kolečka a ještě krátce povaříme.

  3. Můžeme přidat i krájenou petrželovou nať. Podáváme s rohlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 905 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frankfurtská polévka

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Dělám ji podobně, ale místo mléka používám smetanu ( mléko neee)

    Odpovědět

  • maris maris

    hrabje.bas: tak nevím, ale proč zaprášit moukou a potom ještě zahustit jíškou ? Uvařit kostičky brambor - zahustit jíškou, nechat provařit ? Jíška by se měla provařit cca 20 minut a za tu dobu už uvařené kostičky brambor budou na kaši....no, každý vaří jak umí, že jo.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    hrabje.bas: do přesnídávkové frankfurtské, jaká se s rohlíkem prodávala (prodává?) v bistrech apod., brambory ani česnek nepatří, blafe;-)

    Odpovědět

  • hrabje.bas hrabje.bas(neregistrovaný)

    FRANKFURTSKÁ All la NEBLAF: Na sádle cibulka dozlata, ve 3/4 přihodit kolečka párků, zaprášit moukou, barvička, paprika. Uvařit kostičky brambor, zahustit jíškou, provařit, stroužek česneku, dochutit a BASTAFIDLYKULATINA.

    Odpovědět

  • hrabje.bas hrabje.bas(neregistrovaný)

    No, tak tímto způsobem nenee, tak se vaří BLAFY.:-/

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    assot: a já za zprávu:-K

    Odpovědět

  • assot assot

    Doděláno,ochutnáno je vynikající, dík za recept :yes::-)

    Odpovědět

  • TomRaptor TomRaptor(neregistrovaný)

    FrantaCV: Ten příspěvek s jíškou je "malinko" mimo, protože v receptu se dělá... ;-)

    Odpovědět

  • FrantaCV FrantaCV(neregistrovaný)

    Super, jen na to mléko jsem neměl odvahu. A místo mouky lze také použít světlou jíšku.:yes:

    Odpovědět

  • sorty sorty

    Dělěl jsem ji včara. :-p je vynikající, díky za recept :yes::yes::yes::-)):-p:-p

    Odpovědět

  • tominaci tominaci(neregistrovaný)

    http://www.toprecepty.cz/recept/3245-frankfurtska-...Dnes jsem vyzkoušel a byl jsem pochválen ženou i synem.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Martin Nový, Kladno Martin Nový, Kladno(neregistrovaný)

    Já jsem polívkovej a i frankfurtská je pro mě podle tohoto receptu výborná.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Ternetka, pionee: :-) :-K

    Odpovědět

  • pionee pionee

    Musím poděkovat za tak výborný recept na polévku, skutečně je výborná.:-

    Odpovědět

  • Ternetka Ternetka

    Výborná. Po malinké úpravě / párek osmahnu na cibuli, pak mouka.../ Mléko mě zarazilo, ale neodradilo a dala jsem dle receptu! Jinak už ji nedělám! Díky :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 8

Tématické fráze: franfurska polevka franfurtská polévka recept na frankfurtskou polévku frankfurtská polévka s párkem frankfurtska frankfurska polevka franfurtská polévka recept franfurska polivka franfurktská polévka franfurská polévka recept frankfurtska polivka franfurtska poleva frantfurská polevka frankfutská polévka frakfurtská polévka franktfurtská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka frankfurtska polevka podle pohlreicha framfurska polevka

Zapomněl/a jsem heslo