Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji zvládne i kuchař začátečník. Ke konci vaření do ní přidáme na kolečka nakrájené párky.

Hodnocení receptu je 5,0 (171×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

16. 12. 2008 15:59

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 365 kJ / 804 kcal
Bílkoviny24,39 g
Tuky65,26 g
Vláknina3,50 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 873 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy28,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alens

22. 1. 2018 20:25

Já ji taky vařím se smetanou a přidávám trošku kečupu a jinak sto lidí ,sto chutí a ať si každý vaří jak chce<3

Viky

21. 1. 2018 15:31

nevím o co jde, tak se dělá základní frankfurtská i podle receptury a tak ji dělají i v jídelnách bufetech i restauracích,píšu záměrně základní,protože pak už je na každým,co tam přidá,k těm bramborám,pokud se dají do kypící polévky,nebo vody nikdy se vám nerozvaří:-p,za mě protože ji dělám podobně rozhodně :yes:

cathleen cathleen

3. 11. 2017 16:41

mates: frankfurtský párek jsem v obchodě nepotkala, ani nepamatuji - to by byla polévka nevařitelná, kdyby do ní mohl jen tento jeden jediný druh párku. A vegetu tam přeci dávat nemusíte, ne? Dávám svoji, domácí, kde je jen zelenina a sůl...

mates

3. 11. 2017 16:27

Frankfurtská se jmenuje proto, že se tam dává Frankfurtský párek a ne tenký párek. na co tam dáváte Vegetu, to nevím.

cathleen cathleen

19. 2. 2017 18:18

vanda: blafem bych jídlo určitě nenazývala, ale tahle frankfutská je prostě vařená bez česneku a bez brambor - je stejná, jako se kdysi prodávala v bufetu a jedla s rohlíkem.

vanda

19. 2. 2017 17:55

Cožé? Kdo říká, že dávat tam česnek a brambor je blaf??
Tahle polévka se dělá takto běžně. Přkápnout na konci smetanu, a už nevařii.Pokud ji předtím delší dobu provaříte, bude mlask!:-8

Libuša

8. 1. 2017 10:40

výborná,taky přidávám klobásku když mám a super!!!:yes:

assot

20. 4. 2016 12:03

Dal jsem klobásku,výborná <3 :yes:

Michaela Medkova Michaela Medkova

25. 3. 2016 12:45

Dnes byla k obědu a je výborná. Dala jsem pažitku a libeček:yes::-p

cathleen cathleen

24. 3. 2016 13:30

vepe6: taky jsem recept dlouho hledala (manžel na frankfurtskou často vzpomínal a moje pokusy pořád nebyly to pravé :-)) ) - už jsem někde psala, že je recept z Receptur teplých pokrmů, dostala jsem ho od známé ;-)

vepe6

24. 3. 2016 13:24

Kuchtím skoro celý život, v důchodu je to moje nejčastější činnost, abych neuhynul hlady. Ovšem Frankfurtskou jsem vařil prvně a dopadla skvěle. To mléko by mne normálně nenapadlo. Když jsem se otočil, musel mi tam někdo přidat sůl :D Tak jsem přidal něco brambor a ony tu sůl vcucly. Díky za recept a dávám*

Michal

16. 2. 2016 18:11

Dělám ji podobně, ale místo mléka používám smetanu ( mléko neee)

maris maris

14. 2. 2016 09:57

hrabje.bas: tak nevím, ale proč zaprášit moukou a potom ještě zahustit jíškou ? Uvařit kostičky brambor - zahustit jíškou, nechat provařit ? Jíška by se měla provařit cca 20 minut a za tu dobu už uvařené kostičky brambor budou na kaši....no, každý vaří jak umí, že jo.

cathleen cathleen

14. 2. 2016 09:50

hrabje.bas: do přesnídávkové frankfurtské, jaká se s rohlíkem prodávala (prodává?) v bistrech apod., brambory ani česnek nepatří, blafe;-)

hrabje.bas

14. 2. 2016 09:36

FRANKFURTSKÁ All la NEBLAF: Na sádle cibulka dozlata, ve 3/4 přihodit kolečka párků, zaprášit moukou, barvička, paprika. Uvařit kostičky brambor, zahustit jíškou, provařit, stroužek česneku, dochutit a BASTAFIDLYKULATINA.

1 2 3 4 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: franfurska polevka franfurtská polévka recept na frankfurtskou polévku frankfurtská polévka s párkem frankfurtska frankfurska polevka franfurtská polévka recept franfurska polivka franfurktská polévka franfurská polévka recept frankfurtska polivka franfurtska poleva frantfurská polevka frankfutská polévka frakfurtská polévka franktfurtská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka frankfurtska polevka podle pohlreicha framfurska polevka

Suroviny: sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, pepř mletý, vegeta, mléko, párky, nať petrželová

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6VE