Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky extra křupavé

Asi každá hospodyňka touží mít řízky usmažené pěkně do křupava. S naším receptem se toho nemusíte bát. Protentokrát však vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku. O křupavost se postará kypřicí prášek a ocet.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

18. 2. 2013 22:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 448 kJ / 346 kcal
Bílkoviny5,75 g
Tuky1,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy77,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ingredience dávám většinou od oka a v různých poměrech a vždy se povede. Kupodivu kypřicí prášek není vůbec cítit, usmažený "obal" je velmi chutný, křupavý až chrastí. V původním receptu bylo: 10 lžic kukuřičné mouky, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce octa a 1 lžíce prášku do pečiva. Toto množství se mi zdálo na 4 řízky příliš velké a proto jsem ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

krys.ty

8. 8. 2018 13:18

Příšerný patlavý recept. S těstem se nedá normálně pracovat, ať se naředí jakkoli, natož jako na lívance. Řízky sice křupou, ale jsou strašně mastné. Už nikdy.:-//:no:

zdenka.s zdenka.s

30. 4. 2017 19:09

Já někdy místo vajíčka potřu plnotučnou hořící a rodině to chutná. Jinak klasický trojobal .

Jindřich Šafář

30. 4. 2017 17:50

Já mám dlouholetou zkušenost, že jsem dával do vajíčka plnotučnou hořčici. Asi by to bylo místa octa chutnější. Asi tak jednu pol. lžíci na dvě vajíčka asi to bude každého věc podle chuti.

Katerinka 81

3. 8. 2016 17:27

Dobrý de, udělala jsem přesně podle receptu. Bála jsem se toho octa, ale zkusila jsem. je to vynikající. Neudělala jsem ho moc husté, ale přesto, řízečky mají krásnou křupavou krustičku. Vynikající. těm co se to nepovedlo - nepřidali jste vejce nebo něco? nebáli jste se octa a nedali toho málo? Neudělali jste si to moc husté ve velké vrstvě? Jinak nechápu, jak se to mohlo nepovést...

Jiřina

17. 1. 2016 23:19

Já zas řízky naklepu osolím a naložím : bílý jogurt, 1 vejce, kdo chce česnek. lžičku červené papriky. Druhý den je lžící naberu i s tou patlou a vymáchám ve strouhance. Opeču. Jsou vynikající, měkoučké a chřupavé. Teď jsem zas kuřízky nakrájela na nudličky a přes noc naložila do tatarské omáčky, trochu červené papriky, bazalku. Druhý den jsem vmíchala podle oka strouhanku a na pánvi osmažila. Taková to byla dobrota, vnouček se olizoval až za ušima.

Bohuslava Bartoňová

4. 12. 2015 20:52

Já přidávám normálně do vajíček pivo a do strouhanky drcené kukuřičné lupínky. :-)

Vanátová Helena

4. 9. 2015 17:48

řízky jsem zkoušela dle daného receptu,ale žádné extr natož nějaká bomba to fakt nebyla,česnekový řízek,které dělám normálně:-(:-//

MartinaHruba

7. 3. 2014 19:31

Mě se nepovedly, vypadají jako přírodní, a nic křupavého na tom není.. Nevím kde jsem udělala chybu?! :-( :-/ :-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 3. 2013 17:31

spagetka: Já taky. Kýta je nejen suchá, ale i tuhá.. Ikdyž, můj zeť má rád řízky jen z kýty.

spagetka spagetka

9. 3. 2013 17:25

Robert: já osobně bych kýtu nedoporučovala, spíš krkovičku

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 3. 2013 17:24

Robert: No, budeš to muset zkusit. Ne každému suchší řízek vadí.

Robert

9. 3. 2013 17:15

Chtěl bych je zkusit z vepřové kýty.Šlo by to? Nebudou moc suchý?:-//:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2013 16:12

Hella: No, Heli, určitě u nás budou na oběd častěji;-)

Hella Hella

7. 3. 2013 13:39

Jana Remkova: Díky za pochvalu Jani, od tak zkušené kuchařky obzvlášť potěší.;-) Jsem ráda, že to někdo zkusil!

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2013 13:33

Takže Heli, možná jsem tak skvělé řízky ještě nejedla;-). Zvláštní je, že skoro vždy řízky potírám česnekem a skoro nikdy to není cítit. tady bylo a dost!! Láďa strašně pochvaloval, že jsou vynikající. Takže, plus jsem dala hned, teď foto a díky za další nápad do jídelníčku;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: křupavé řízky křupavy řizek řízky bez vajec obal na rizky křupavý obal na řízky řízky křupavé vepřové řízky křupavý trojobal řízky křupavé řízky v křupavém těstíčku obaly na řízky jak na křupavé řízky řizek bez vajec obal na řízek jak udelat krupave rizky křupavý vepřový řízek těstíčko bez vajec aby rizky krupaly rizek bez vajicka mekoucke rizecky

Suroviny: řízky kuřecí, mouka hladká, moučka škrobová, ocet, prášek do pečiva, voda, sůl, česnek

TopRecepty.cz

Řízky extra křupavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZEz