Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 559 kJ / 4 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,17 g |
| Tuky | 147,34 g |
| Vláknina | 28,35 g |
| Cholesterol | 741 mg |
| Sodík | 297 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 621,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Preosejeme múku, vmiešame sušené droždie, cukor a soľ. Vajce a žĺtok rozšľaháme s vlažným mliekom, zo všetkých surovín vypracujeme cesto, aj s pridaním oleja. Dobre dlho premiesime, necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 2: Potom vyberieme na vál, rozdelíme na 10 guličiek. Prikryjeme a necháme 15 minút stáť, kým cesto znovu "neožije", stane sa mäkkým, tvárnym. Každú guličku rozvaľkáme na ovál, hrúbka cca 3 mm. Natrieme maslom, posypeme škoricovou alebo vanilkovou cukrovou zmesou (ja som mala 5 vanilkových a 5 škoricových ensaimadas), zrolujeme všetky po dĺžke.
Krok 3: Potom z nich robíme "šneky" - pred rolovaním ešte trochu pošúľame.
Krok 4: "Šev" úmyselne nechávame na hore, koniec sploštíme a zasunieme pod slimáka. Kladieme na peč. papierom vyložený plech, alebo na fóliu, necháme ešte pod utierkou asi 30-40 minút kysnúť.
Krok 5: Pečieme cca 20 minút, najpr polovičnú dobu 180, potom asi 160 stupňov, príp. podľa seba.
Krok 6: Doporučujem piecť na dvoch plechoch, aby sa nezlepili, počas pečenia značne zväčšia svoj objem. Prípravu "šnekov" som sa snažila nafotiť. Samozrejme, môžeme vyrobiť z tohto množstva surovín aj viac menších kusov, príp. meniť náplň - orechy, nutella. Je možné použiť domácu pekáreň, vtedy postupujeme podľa zvyku - najprv suroviny tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
Moje poznámka
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 20 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno před 21 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulačka s vínem
magdalenka před 59 minutami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 1 hodinou
Jablečný linecký koláč
Merylas před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Sima1996 před 1 hodinou
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 1 hodinou
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 2 hodinami
Trubičky
Eva1mamina před 2 hodinami
Špenát se smetanou
magdalenka před 2 hodinami
Škvarky z trouby
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
šnečí mast,
šnek wikipedie,
enseimada,
enseimadas,
jak se motají kynuté briošky,
šnek obecný,
briošky nutella,
mast ze šneku,
moučník z mallorky,
sladké pečení šneci s vanilkovou náplní,
skořicové briošky,
ensimadas,
ensaimadas s mandlovou náplní,
náplň do vanilkových šneků,
enseimadas recept,
jak vyrobit makové šneka,
sneky s jablky,
nutella šneky,
domacu nutella,
koláče z mallorky
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr krystal,
vejce,
žloutek,
olej,
mléko,
droždí sušené,
máslo,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
skořice mletá
Komentáře (63)