Obalený lilek
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že to je recept šup-šup, ale vkládám spíš jen na připomenutí, co dobrého uvařit. Je to pochoutka, chuťově mě připomíná obalené žampiony.
Snad mě za ten recept neukamenujete. Přejí dobrou chuť a hezký den.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2016 15:23
Jarmila:
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
16. 5. 2016 09:22
Dívala jsem se, co udělat, aby to bylo zdravé a ne příliš syté. Manžel je po nemoci a tak bych ráda něco lehčího. Padl mi do oka Váš recept a tak si zaběhnu pro lilek a udělám ho na večeři. Už se těším, jistě to bude pochoutka. Dělám kde co, ale lilek jsem nějak opomíjela. Budu mít další dobrotu do seznamu. Děkuji
24. 2. 2015 19:41
radiator:Jé moc děkuji za fotečkuJe to dobrý nápad s tím česnekem
24. 2. 2015 16:01
Jani, dnes jsem dělala lilek podle tvého receptu, jen jsem ho ještě po vypocení potřela lehce z obou stran propasírovaným česnekem a pak obalila v trojobalu. Přidávám foto.
30. 4. 2013 21:28
Rebeko,opožděně Vám musím poděkovat.
30. 4. 2013 13:36
Co se týče vyhledávání, tak používat by se mělo. Na druhou stranu uznávám, že někdy není 100% funkční a zejména noví návštěvníci s ním mají problémy.
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat . Děkuji za pochopení.
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat . Děkuji za pochopení.
30. 4. 2013 09:35
zizala: Přiznám se, že když jsem ho poprvé dělala já, tak jsem také nenechala potit, ale to proto, že jsem si na to vzpomněla pozdě, až se smažil A byl výborný. Ale byl také pevný, tak asi to bylo tím.
30. 4. 2013 09:26
pipre: Opravdu čerstvý, hodně pevný lilek vypotit nenechávám. Unavenější kusy by se asi měly, ale ty nekupuju
30. 4. 2013 09:10
Smažený lilek jsem dělala a chutnal mi Jenže já poslední dobou smažená jídla nejím, což je ovšem jen můj problém
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?+
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?+
29. 4. 2013 18:39
spagetka: Laďka, u nás som baklažány v obchode prezreté fakt nevidela, sú pekné mladé plody...
29. 4. 2013 18:26
tejaja: teri, třeba máte lepší kontrolu v obchodech, já naštěstí starý lilek poznám - poklep, slupka apod., ale fakt se to míchá, bohužel....
29. 4. 2013 18:24
tejaja:TERI ani já né..je vždy moc dobrý
29. 4. 2013 18:24
Horké môťu byť občas staré prezreté plody, čo sa teraz nestáva, v obchode sú vždy mladé plody, ešte nikdy som baklažán horký namala.
29. 4. 2013 18:19
Já nevím, na vypocení jsou různé názory, ale je fakt, že teď už "nevypocuju" a hořké jsem to nikdy neměla.
29. 4. 2013 18:16
Nadja: tiež nikdy nenechávam potiť, žiadnu zeleninu, príde mi škoda vyhadzovať uvoľnené minerály, ja ich radšej spapám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Originální pohoštění: Připravte nápaditou chuťovku ve tvaru vánočního stromečku
Další recepty
Tématické fráze: baklažán recepty co uvařit z lilku lilek recept top recepty lilek jak uvařit lilek dobrý recept na smažený lilek dobrý recept na lilek recept z lilku lilek recepty jak použít lilek lílek recepty na lilek recepty lilek co uvařit z baklažánu čerstvý lilek lilek jinak top.recepty-lilek uvařit lilek lilek recepty s kus kusem lilek top recepty
Suroviny: lilek, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, sůl, olej,
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
19 názorů