Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.
Suroviny pro 1
4 - 6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 248,29 g |
Tuky | 244,38 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,27 g |
Sacharidy | 397,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Moje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 18 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí perkelt,
perkelt,
perkelt s noky,
maďarske noky,
maďarský perkelt s noky,
kuřecí perkelt recept,
kuřecí s noky,
noky recept,
perkelt recept,
slovensky perkelt,
noky s kuretem,
noky ke kuřeti,
kuřecí perkelt s nokama,
noky k perkeltu,
slovenske noky,
drůbeží perkelt,
perkelt kuřecí,
kuřecí maso s noky,
madarsky kuřecí perkelt,
kure s nokama
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
lusk paprikový červený,
paprika čerstvá bílá,
slanina,
sádlo,
cibule,
rajče,
vývar drůbeží,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
pepř cayenský,
pepř drcený,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
olej
Komentáře (49)
Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci
NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.
Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.