Postup přípravy
Krok 1: Fenykl nakrájíme na čtyři díly. Podusíme klasickým způsobem na páře. Já používám na zeleninu naparovak na knedlíky. Do hrnce dám jen trochu vody, naparovak...hotovo... Fenykl dusíme dokud se nedá bez problémů propíchnou nožíkem. Můžeme udělat i úplně do měkká, ale já mám raději krupavejsi.
Krok 2: Když fenykl vystydne, připravíme si malou pánev s trochou másla, fenykl vložíme do pánve a posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem. Chvilku opékáme cca 5 minut.
Zveřejněno 12. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fenykl- nebojte se experimentu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ygQ
Moje poznámka
Fenykl- nebojte se experimentu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ygQ
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 8 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 9 minutami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 15 minutami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 38 minutami
Jogurtový dort s rybízem
Mart1neek před 39 minutami
Kakaové muffiny
Mart1neek před 42 minutami
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 1 hodinou
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 1 hodinou
Zakysané lívanečky
bodie před 2 hodinami
Tématické fráze:
vareny fenykl,
fenykl recepty,
fenykl na másle,
syrovy fenykl,
fenykl recept,
fenykl vareny,
recepty fenykl,
fenykl na pare,
vařeny fenikl,
vařený fenykl,
fenykl priloha,
jak udelat fenykl,
smažený fenykl,
fenykl,
dušený fenikl,
syrovy fenikl,
fenykl v páře,
vareny fenykl recept,
fenikl top recepty,
příloha z fenyklu
Suroviny:
fenykl,
parmazán,
máslo
Komentáře (14)
S fenyklem nemám ještě žádnou zkušenost, nikdy jsem ho nekoupila a ani jsem nevěděla, jak bych ho připravila. Ale stejný problém jsem měla s řapíkatým celerem, tak jsem ho jednou na zkoušku koupila a pak bych ho bývala dávala do všeho, snad i do buchet