 
		
Jahodovo-jablkový štrúdl
Štrúdl z hotového listového těsta je snadný a rychlý. Jeho jablečná varianta se skořicí a jablky je všem dobře známá. V sezóně ji ale můžeme ozvláštnit jahodami a pro osvěžení přidat pár lístků máty. Vytvoříme tak lahodný dezert, který chutná jako léto.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 465 kJ / 350 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,05 g | 
| Tuky | 3,14 g | 
| Vláknina | 14,80 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 35 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 70,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pracovní plochu posypeme hladkou moukou, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme dva obdélníky.
	Krok 2: Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. V misce je smícháme s cukrem a skořicí.
	Krok 3: Jahody odstopkujeme a rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme s vanilkovým cukrem a mátou.
	Krok 4: Troubu rozehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
	Krok 5: Vyválené těsto posypeme nastrouhanými ořechy, poté poklademe jablky, jahodami a zasypeme opět ořechy.
	Krok 6: Štrúdly zabalíme, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vodou nebo máslem.
	Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut dokud štrúdl nemá světle hnědou barvu. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 15. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Jahodovo-jablkový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXyv
Moje poznámka
					 
				
Jahodovo-jablkový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXyv
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 5 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 6 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 6 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 7 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 7 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jablkový štrůdl, 
						
						
							štrůdl s jahodami, 
						
						
							štrudl s jahodama, 
						
						
							recept na jablkový štrůdl, 
						
						
							recept na štrůdl z listového těsta, 
						
						
							štrůdl z listového těsta, 
						
						
							jabkový závin z listového těsta, 
						
						
							jablkový štrůdl z listového těsta, 
						
						
							štrůdl s jahodami a jablky, 
						
						
							recepty na jablkový štrůdl, 
						
						
							příprava jablek na štrůdl, 
						
						
							štrůdl s tvarohem a jahodami, 
						
						
							recepty jablkovy strudl, 
						
						
							jablkový štrůdl recept, 
						
						
							jablkovy štroudl, 
						
						
							bananovo-kokosovy štrůdl, 
						
						
							recept jablkový strudl, 
						
						
							jabkový závin, 
						
						
							jabkový štrůdl z listového těsta, 
						
						
							jak se dela jabkovy štrudl
						
					
						Suroviny:
						
							těsto listové, 
						
						
							jablko, 
						
						
							jahody, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máta, 
						
						
							skořice, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka hladká
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
Komentáře (6)