Toskánská minestrone
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku podáváme horkou, posypanou parmezánem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 451 kJ / 347 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,06 g |
| Tuky | 1,92 g |
| Vláknina | 19,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 90 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 64,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer nakrájíme. Mrkev očistíme a nastrouháme. Chilli papričku nasekáme.
Krok 2: Cuketu nakrájíme na kostičky. Z papriky vykrojíme jadřinec a nakrájíme. Listy kapusty nakrájíme.
Krok 3: Na rozpáleném oleji s máslem zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev, celer a restujeme.
Krok 4: Přidáme konzervu rajčat, cuketu, papriku a kapustové listy. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a vaříme doměkka.
Krok 5: Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky a raději je uvaříme zvlášť, v nakyslé polévce by mohly získat tvrdší povrch.
Krok 6: Do hotové polévky přidáme konzervu fazolí, zelenou cibulku, uvařené brambory a prohřejeme. Podáváme horké, posypané sýrem, v ideálním případě parmezánem.
Zveřejněno 19. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4v5x
Moje poznámka
Toskánská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4v5x
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 9 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 11 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
minestrone originální italský recept,
minestrone s italem v kuchyni,
minestróne,
s italem v kuchyni minestrone,
toskánské brambory,
minestrone recept,
polévka minestrone podle itala,
originál minestrone,
toskánska kapusta,
recept minestrone,
minestrone emanuel,
polévka minestrone,
zelenina minestrone,
taliáni recept,
toskánské brambory recept,
minestrone originál,
toskánské recepty,
minestronka,
ministrone,
polivka minestrone
Suroviny:
brambory,
rajče,
fazole bílé,
mrkev,
celer řapíkatý,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
cibule,
kapusta,
cibulka zelená,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
máslo,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (20)
Abych pravdu řekla, jedla jsem totiž nedávno báječnou minestrone v jedné zaručeně italské (ale kupodivu cenově lidové) pizzerii u nás, kterou provozuje italská rodina - údajně z Toskánska. Jsou to typičtí Taliáni, prošedivělý papá dělá pizzu a těstoviny v peci, stejně jako jeho zeť, korpulentní tmavovlasá maminka vaří tři denní menu a dvě krásné, zatím štíhlé dcery jsou servírky. Ta polévka byla tak dobrá, že jsem ji při konzumaci podrobila důkladné analýze (no, to dělám v restauracích dost často) a pak jsem se snažila uvařit něco srovnatelného, právě v internetové inspiraci kuchařem Manu. A myslím, že se to povedlo, ačkoli to nemusí být přímo originál.
Lenko, děkuji za doplnění regionálních informací...já tam nikdy nebyla a takže ani nejedla, ale vařila jsem ji v inspiraci jedním Italem, který žije v Praze a má televizní pořad o italské kuchyni. Brambory jsem se trošku obávala přidat rovnou, nemám dobré zkušenosti s tím, když se vaří v čímkoli okyselené vodě. Ale příště zkusím, díky.