Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2011 18:23
honza.plzeň:teda Honzo, to jsi mě vážně potěšil-díky moc a hlavně že chutná
10. 8. 2011 18:16
luxusní,během týdne děláme už druhý :)
10. 8. 2011 18:16
luxusní,během týdne děláme už druhý :)
8. 8. 2011 14:18
lemarti:Lemíčku, víš jakou si mi udělala radost-no přece velikoudíky, že jsi vyzkoušela
8. 8. 2011 11:11
Bibi tak o víkendu došlo na andělsky nadýchaný perníčekkomentuji mooooc dobrýtobě letí +
31. 7. 2011 20:44
Tak už jsem ho dělala dvakrát,poprvé jen pocukrovaný,podruhé s domácí citronovou polevou Mňaaam! +fotky
31. 7. 2011 20:01
Chválím tento recept moc dodrý a hlavně chutnal. Před půl hodkou jsem ho dopekla a už půlka pekáču je pryč
27. 7. 2011 10:42
Monca.H.:Mončo, to jsi mě nesmírně potěšila a samozřejmně, že recept šiř dál-to je totiž pro kuchařku největší ocenění, když se její recept dostane mezi veřejnosta díky
26. 7. 2011 20:08
Tak jsem nakonec ani já neodolala a musela jsem vyzkoušet NEJoblíbenější recept Doslova se rozplývá na jazyku,jak je andělsky nadýchaný-a to i na velkém plechu!Určitě se nedělal naposledy,doufám,že Bibince nebude vadit,když budu tento naprosto úžasný recept na perníček šířit dál .Fotky dodám později,ale už teď jsem nemohla odolat náramné pochvale Moc děkuji,bod jsem dala už dávno
Pája: ano máš pravdu,pudink. prášek se nasype rovnou ze sáčku do sypkých surovin
Pája: ano máš pravdu,pudink. prášek se nasype rovnou ze sáčku do sypkých surovin
26. 7. 2011 08:38
Danli: Nejsem autor, ale myslím, že puding jen tak vsypat do sypkých surovin...Setkávám se s tímto způsobem u jiných receptů. Já jsem to tak pochopila, ale doufám, že nematu. Kdyžtak mě někdo opravte.. Přeji hodně úspěchů s pečením
21. 7. 2011 17:37
už ho mám v troubě, nádherně voní . Zapoměla jsem do těsta přidat marmeládu, ale dala jsem med, určitě bude výtečný.
20. 7. 2011 22:20
Chci poděkovat za recept. Vynikající perník - náš nejoblíbenější. Určitě všem doporučuji vyzkoušet.
15. 7. 2011 16:33
Tak právě šel do trouby. Málem jsem ho snědla už v tekutém stavu, protože i to těsto je dobré Příprava fakt jednoduchá tak uvidíme.
15. 7. 2011 13:19
Danli. Ten puding se tam sype :D. Jinak je to opravdu výborný perník . Ještě je dobré když se ještě teplý polije tekutým medem .
13. 7. 2011 18:30
možná mám trochu hloupou otázku, ale jsem začátečník a tak mi vrtá hlavou,jestli ten puding udělat a pak ho tam nalít, nebo ho tam nasypat :) děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 18 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 35 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 56 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 3 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dobrého upéct na chalupě? Třeba hrníčkový perník. Je snadný, rychlý a moc dobrý
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
10 nejlepších moučníků nejen na neděli: Upečte si andělský perník, šlehačkovou bábovku nebo moravské koláčky!
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů